Salihli TSO'nun yeni girişimcileri teşvik etmek amacıyla yürüttüğü girişimcilik eğitimlerini tamamlayanların sayısı çığ gibi büyüyor. Odanın, KOSGEB ile yaptığı protokol çerçevesinde gerçekleştirdiği kurs sayısı 22'ye ulaştı. Geçtiğimiz aylarda düzenlenen iki girişimcilik eğitimi kursunu tamamlayan toplam 52 kişiye sertifikaları, Salihli TSO'nun Meclis Salonu'nda düzenlenen törenle teslim edildi.
Salihli Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu, SGK Müdürü Nurettin Başoğlu, İş-Kur Müdürü Huriye Özcan'ın da katıldığı sertifika dağıtım töreninde konuşan Salihli TSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Yüksel, yoğun talep gelmesi nedeniyle geçtiğimiz aylarda iki kursu aynı anda açtıklarını ve kurslara katılan 52 girişimci adayının belge almaya hak kazandığını belirtti. Salihli TSO'nun düzenlediği ücretsiz eğitimlerinden istifade edenlerin sayısının 567'ye ulaştığını kaydeden Yüksel, sertifika alanların, projelerinin onaylanması halinde KOSGEB'den hibe ve uygun faizli kredi desteği aldığını kaydetti. 74 kişinin bu desteklerden faydalanarak iş yerlerini açtığını belirten Yüksel, 'Düzenlediğimiz kurslar vasıtasıyla KOSGEB'den destek alıp işyeri açan girişimcilerimizi gördükçe mutlu oluyoruz. Bir kişinin bile istihdam edilmesini önemsiyoruz. Siz kendi işinizin patronu oluyor, yanınızda çalıştırdığınız kişilere de umut oluyorsunuz. İşsizliğe bu kanalla fayda sağlamak bizim için çok önemli. Gençlerimizin iş yok diye Salihli'den ayrılması bizi üzüyor. Yeni istihdam sahalarının açılmasıyla bu göçü durdurabileceğimize inanıyorum. Kurslarımıza kadınların ilgisi de bizi sevindiriyor. Kadınların evlerinden çıkarak iş hayatına atılmasını ve kendi geçimini sağlayacak duruma gelmesinin pek çok bakımdan yararlı olduğunu düşünüyoruz' dedi.
Salihli Kaymakamı Çelenkoğlu da girişimcilik sertifikası almaya hak kazanan kursiyerleri tebrik ederek, istihdama bu yolla bir katkı sağlanmasının önemli olduğuna vurgu yaptı. Çelenkoğlu, istihdama katkı sağlayan, işsizliğe çözüm üretmeye çalışan Salihli TSO yönetimini ve KOSGEB idarecilerini kutladığını ifade etti.
Salihli TSO'da 4 gün süren 32 saatlik eğitimi tamamlayan kursiyerlere Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi Katılım Belgesi veriliyor. KOSGEB, girişimcilik eğitimini tamamlayıp belgesini alanlara, iş yeri açmaları halinde 50 bin TL'ye kadar hibe, 100 bin TL'ye kadar da '0' faizli, 2 yıl ödemesiz, 2 yılda geri ödemeli uygun destekler sağlıyor.

Salihli TSO 52 girişimci adayı yetiştirdi