Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu ve Yönetim Kurulu üyeleri, devletin altınla ilgili başlattığı 'Altın Tahvil ve Altına Dayalı Kira Sertifikası' kampanyasına destek vermek amacıyla Ziraat Bankası İbrahimli şubesini ziyaret etti. Hıdıroğlu ve yönetim kurulu üyeleri, Ziraat Bankası Gaziantep Bölgesi Yöneticisi ve GTO meclis üyesi Recep Türk ile Bölge Yöneticisi yardımcısı Barış Yörük'ten kampanya ile ilgili bilgi aldı. Ziraat Bankası Gaziantep Bölgesi Yöneticisi ve aynı zamanda GTO Meclis Üyesi Recep Türk ise ziyaretten ve kampanyaya desteklerinden dolayı Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, Yönetim Kurulu Başkan yardımcıları Fatih Güllüoğlu, Sadık Koçak ile Yönetim Kurulu üyeleri M. Sami Akay, Halil Zengin, Murat Karakaş ile Genel Sekreter vekili Figen Çeliktürk'e teşekkür etti.
Gaziantep Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Beyhan Hıdıroğlu, bankacılık sistemi aracılığıyla yastık altındaki altınların ekonomiye kazandırılmasının çok önemi olduğunu vurgulayarak, 'Yastık altındaki altınları ekonomiye kazandırma çağrısını ekonomi açıdan önemli bulduğumuz için kampanyayı destekliyoruz. Kampanya ile yatırımcı tabanı genişleyecek ve ekonomi canlanacak. Yastık altında bekleyen altınların hiç kimseye faydası yok. Kaybolma, çalınma, hırsızlık riskinden koruma yanında yüzde yüz devlet garantisi de çok önemli. Başbakan Yardımcımız Mehmet Şimşek yastık altında 2 bin 200 ton altın bulunduğunu açıkladılar. Bu 100 milyar dolar demek. Bunun sisteme kazandırılması ekonomi açısından önemli olduğu gibi muazzam faydaları olacak. Devlet teşvikiyle yastık altındaki altınların çıkarılması ve ekonomiye kazandırılması yeni kaynak demek. Aynı zamanda altının yastık altından çıkartılması kayıt dışılığı da azaltacak' dedi.
Kampanya ile ilgili bilgi misafirlere bilgi veren Recep Türk ise, kampanyanın dört hafta süreceğini, şubelerde altın eksperleri olacağını ifade etti. Kampanyaya destek beklediklerini söyleyen Türk, altının değerinde alınacağını ve yıllık yüzde 2.4 oranında faiz verileceğini vurgulayarak hesap için ise hiçbir masraf komisyon alınmayacağını açıkladı.