AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, 15 Ekim Dünya Çiftçi Kadınlar Günü vesilesiyle Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından Ankara'da düzenlenen 'Girişimci Kadın Çiftçiler Ödül Töreni'ne katıldı.

GURUR DUYDUĞUMUZ NİCE KADINIMIZ VAR

'Üreten Kadın, Büyüyen Anadolu' sloganıyla gerçekleştirilen ve 16 ilden katılımcısı olan programda konuklara hitap eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan "Kadınlarımız hayatın her alanında varlık gösteriyor, birikimlerini ortaya koyuyor. Yaptıkları işlerle, başarılarıyla gurur duyduğumuz nice kadınımız var. Öyle ki, vatan savunmasında dahi ön saflarda yerlerini alıyorlar. İstiklal Savaşı'nda ve 15 Temmuz'da bunun en güzel örneklerini gördük" dedi.

HEDEFİMİZ ÇOK BÜYÜK

2023 vizyonunda kadını ön planda görmeden hedefe ulaşmanın mümkün olmadığını dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan, "Kadının her alanda varlığını üst düzeye taşıyabilmek adına önemli sosyal politikalara imza attık. Önümüzdeki süreçte bu çalışmaların anlamı çok daha büyük. Çünkü 2023 gibi bir vizyon ortaya koyduk ve bu hedefe doğru giderken kadını ön planda görmeden hedefe ulaşmanın çok da mümkün olmadığı ortada" dedi.

SAMSUN'A ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ

Tarım alanında kadın girişimciliğinin güçlendirilmesi ve girişimci kadın çiftçilerin ödüllendirilmesi vesilesiyle üçüncüsü düzenlenen programda Emine Erdoğan, çeşitli kategorilerde proje sahibi kadın çiftçilere ödüllerini takdim etti. Karaaslan ile birlikte ödülünü Emine Erdoğan'dan alan Çarşambalı çiftçi Ayşe Akkuş 'Ayşe Hanımın Çiftliği' Manda Yetiştiriciliği projesi ile Türkiye üçüncüsü oldu. Akkuş, Samsun'da düzenlenen 2. Yerel Tohum Buluşması'nda aynı proje ile Samsun birincisi olmuştu.