Gemerek, Yeşilhisar, Develi ve Bünyan bölgelerinde öncelikle son 5-6 yıldır Kayseri Şeker'e ait İncesu Pandoğa Çiftliğinin yıllık ihtiyacı olan silajlık mısırın bölgede üretilmesi amacıyla başlattığı çalışmaya çiftçilerden talep her geçen gün artıyor. Kayseri Şeker Çiftçiden gelen talepleri karşılamak için sadece Pandoğa'nın ihtiyacı olan silajlık mısır değil başka kurumlardan da gelen talepleri karşılamaya başladı.
Kayseri Şeker'in uygun tohumu tedariği, silaj yapımı, paketleme ve taşıma işlerinin de tamamen Kayseri Şeker tarafından üstlenilmesi ve dekar başına verimliliğin de 6 ton civarında olması bölgede ürün çeşitliliğine katkı yanında kaba yem sektöründe yeni bir çığır açtığını belirten bölge çiftçileri; 'Kayseri Şeker'in şeker pancarı tarımından sonra silajlık mısırdaki destekleri sayesinde, sözleşmeli silajlık mısır ekimi dönemi de başlayabilir. Silajlık mısırda 2018-2019 kampanya döneminde büyük artış bekliyoruz. Ürünümüzü teslim ediyoruz ertesi gün paramız banka hesaplarımıza yatırılıyor. Bu uygulama, bizler gibi çiftçiler için alnının teri kurumadan ürün bedelini almak demektir. Kayseri Şeker silajlık olarak yetiştirdiğimiz mısırımızın biçim ve nakliye işlerini de yaptığı için bizlerin üzerinden büyük bir yük kalkıyor. Bizler de o nedenle sözleşmeli ürünlere rağbet ediyoruz' dediler.
Sadece Gemerek Bölgesinde bu sene 5 bin ton silajlık mısır ekimi sözleşmesi yapılmış olup seneye silajlık mısır sözleşmesi taleplerinde yüzde 100'den fazla artışı beklendiği, bazı bölgelerde birinci ürün şeker pancarı iken ikinci ürün olarak da şimdilerde silajlık mısır olduğu belirtildi.