Temel hedefi gençlerin maddi karşılık beklemeden, başka bir çıkar beklentisi içinde olmadan, ailesi ya da yakın çevresi dışındaki bireylerin yaşam kalitesini artırmak ve toplumsal girişime destek olmak olan proje kapsamında, Türkiye'nin dört bir yanından Mersin'e gelen 20 üniversite öğrencisi, okul, dezavantajlı aileler, huzurevi, rehabilitasyon merkezi ve tarihi yerleri ziyaret etti.
Köylerde öğrenciler ile bir araya gelen proje gönüllüleri, kuş yemliği yapma etkinliği gerçekleştirdiler, mezarlık ve çevre temizliği yaptılar, köy okulu boyadılar. Çocuklarla etkinlikler ve akşamları dezavantajlı ailelerin ziyaretleri gibi gönüllü faaliyetler gerçekleştirdiler.
Gönüllüler ayrıca, proje kapsamında merkez Çavak Köyü'nde dezavantajlı bir aileyi ziyaret ederek ailenin zeytinlerini toplamalarına yardım ettiler. Günferi Karagenç İlkokulunu ziyaret eden gönüllü gençler, okulda bulunan öğrencilerle birlikte kaybolan sokak oyunları oynayarak çocuklara balon ve şapka dağıttılar. Mersin Üniversite Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çocuk bölümü hastalarını unutmayan gönüllü öğrenciler, tedavi gören çocuklara moral verdiler.

Damla Projesi gönüllüleri gönülleri fethetti