Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.'si gerçekleştirilen Muhtarlar Buluşmasında Bozyazı, Anamur, Gülnar, Mut, Silifke ve Erdemli muhtarları ile bir araya geldi.
Yanışlı'daki bir otelde Muhtarlar Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen programa, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın yanı sıra Anamur, Bozyazı, Gülnar ve Mut belediye Başkanları ile bazı meclis üyeleri katıldı.
'Demokrasinin temel yapı taşı, ilk basamağı muhtarlarımızdır'
Mersin'in özel bir şehir olduğunu belirten Kocamaz, 'Hep birlikte bu kente hizmet ediyor olmaktan onur duyuyoruz. Demokrasi insan onuruna yakışan en önemli rejim. Bu rejimin ilk basamağı da halkla birebir temas içerisinde, diyalog içerisinde olan muhtarlarımız. Dolayısıyla demokrasinin temel yapı taşı, ilk basamağı muhtarlarımızdır' diye konuştu.
Bu etkinlikler sayesinde muhtarlarla dayanışma, kaynaşma ve en önemlisi de yakından tanışabilme fırsatı elde edildiğini kaydeden Kocamaz, 'Yaşadığımız bölgelere hep birlikte gönül rahatlığı ve dayanışma içerisinde hizmet edeceğiz. Muhtarlarımız kendi yaşadıkları mahallenin müşterek ihtiyaçlarını dile getirecek, bu eksik hizmetlerin bir kısmı ilçe belediyeleri tarafından ve bir kısmı da Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılacak. Şunu özellikle belirtmek istiyorum ki, Büyükşehir Yasası ile birlikte özellikle küçük yerleşim birimleri bugüne kadar almadığı hizmetleri aldı. Tabi ki yılların eksiğinin bir anda tamamlanması da mümkün değil' ifadelerini kullandı.
Alt yapısı tamamlanmamış, içme suyu, yolu, elektriği gibi birçok eksiği ve sıkıntıları olan bir bölgede hizmetlerin 3 yıl içerisinde tamamlanmasının mümkün olmadığının altını çizen Başkan Kocamaz, 'Ama biz her zaman, hep birlikte birbirimizin eksiğini tamamlayarak genel, yerel farkı gözetmeden bölgenin ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. 13 ilçemiz, 509 tane köyden mahalleye dönüşmüş yerleşim birimimiz var. Toplamda 810 tane mahallemiz var. Bunlar arasında hiçbir ayrım yapmıyoruz. Belediyeler isterse bizim siyasi partimizden, isterse diğer siyasi partilerden olsun o bölgede eksiklik ne ise ihtiyaç ne ise yapılması gereken ne ise onları yapma gayreti içerisindeyiz. Dayanışmayı, kaynaşmayı ve hepsinden önemlisi daha yakından tanışmayı sağlamak üzere sizleri burada ağırlamak istedik' şeklinde konuştu.
'Terörün her türlüsünü lanetliyoruz'
Başkan Kocamaz konuşmasında, Mersin'de yaşanan hain terör saldırısını lanetleyerek, 'Maalesef Mersin'deki barış, huzur ve kardeşlik ortamını bozmak isteyen hainler Mersinimizi kana bulamaya çalıştılar. Allah'a hamd ediyoruz ki, hayati tehlikesi olan ne polis, ne de sivil vatandaş olarak kimse yok. Dün bu hadise olduğunda ben Ankara'daydım. Hemen Mersin'e geldik. Gece geç saatlere kadar yaralı polislerimizi ve vatandaşlarımızı ziyaret ettik. Allah bir daha böyle olayları ne Mersinimizde, ne ülkemizde, ne de dünyanın hiçbir yerinde yaşatmasın. Terörün her türlüsünü lanetliyoruz. İnşallah son olsun diyoruz. Bundan sonra olmasın diyoruz. Hep birlikte Mersin'e sahip çıkacağız. Birlik ve beraberliğimizi bütünleştirip, büyüteceğiz ve inşallah bu tür olaylarla da bir daha karşılaşmayacağız' dedi.
Kocamaz'ın konuşmasının ardından, 18-20 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilecek olan programın ilk gününde, altı ilçeden gelen muhtarlara eğitim bilimleri ve davranış bilimleri uzmanı Murat Ertan tarafından 'Beden Dili ve İletişim' ile Hacettepe Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Uğur Şadioğlu tarafından 'Mahalle Muhtarlığının Türk Yönetim Sistemindeki Yeri ve Dönüşümü' adlı seminer verildi.

Başkan Kocamaz muhatlarla bir araya geldi