NATO'ya üye olmayan ve birliğe daimi üye olan 28 ülkeden Türkiye'nin vetosu ile karşı karşıya kalan İsrail, Türkiye'nin vetosunu kaldırmasıyla NATO Genel Sekreterliği'nde ofis açma hakkı elde etti. Konuya ilişkin konuşan Netanyahu ise 'İsrail'in güvenliği için çok önemli bir konu' dedi.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan İsrail Dışişleri Bakanlığı ise; 'NATO, İsrail'in Brüksel'deki örgütün genel merkezinde bir ofis açması ve NATO temsilcisinin kimlik kabul işlemleri tamamlandı. İsrail Dışişleri Bakanlığı, Savunma Bakanlığı ve Ulusal Güvenlik Ajansı tarafından uzun süren diplomatik çabaların ardından geliyor. İsrail'e verdikleri destek ve konuyla ilgili çabalar için organizasyonda çalışan müttefiklerimize teşekkür etmek istiyoruz.' denildi.

2010 yılında yaşanan Mavi Marmara saldırısının ardından Türkiye İsrail'in NATO tatbikatlarına katılmasını veto etmişti. 2012 yılında kısmen geri çekilen veto, daha sonrasında tekrar gündeme gelmişti. İsrail'in NATO merkezinde ofis açması ise, Türkiye'nin vetosunu çekmesiyle mümkün oldu.

İsrail'den üst düzey bir yetkilinin Haaretz gazetesine verdiği demeçte, Türkiye'nin vetoyu çekmesi, İsrail'in temsilcilik açmasının yolunu açtı. İki ülke arasında normalleşen ilişkilerde Türkiye'nin jesti, İsrail ile NATO'yu tekrar bir araya getirdi denildi.