'BİZLERE MUTLULUKLAR YAŞATTI'

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, milli sporcularımızın Rio 2016 yolunda son dönemde gösterdiği başarılı performanstan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, 'Milli sporcularımız, Rio 2016 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları'ndaki kritik süreçte Nisan ayı boyunca bizlere güzel mutluluklar yaşattı' dedi.
Şu ana kadar olimpik branşlarda 68, paralimpik branşlarda ise 64 milli sporcumuzun Rio 2016 kotası aldığını hatırlatan Bakan Çağatay Kılıç, kota takvimindeki yoğun dönemin gelecek aylarda da süreceğini belirtti.

Bakan Çağatay Kılıç, 'Bu önemli süreçte milli sporcularımıza başarılar diliyorum. Nisan ayında birbiri ardına gelen güzel başarıların gelecek dönemde de devamının geleceğini ümit ediyorum. Sporcularımızın bu önemli günlerde Rio 2016 için ellerinden gelenin en iyisini yapacağına gönülden inanıyorum' diye konuştu.

EN FAZLA KOTA GÜREŞTEN GELDİ

Rio 2016 yolunda son dönemde başarılı bir performans sergileyen milli güreşçiler, Nisan ayı boyunca toplamda 6 kota almayı başardı. İbrahim Bölükbaşı (serbest stil 97 kg), Soner Demirtaş (serbest stil 75 kg), Yakup Gör (serbest stil 64 kg), Yasemin Adar (kadınlar 75 kg), Buse Tosun (kadınlar 69 kg) ve Hafize Şahin (kadınlar 63 kg) da 2016 Rio Olimpiyat Oyunları'na katılmaya hak kazandı.

ATLETİZMDE 4 SPORCUMUZ RİO 2016 VİZESİ ALDI

Atletizmde ise 4 milli sporcumuz Nisan ayında gösterdikleri başarılı performans sonucunda Rio 2016 vizesi aldı. Yavuz Ağralı (maraton), Esma Aydemir (maraton), Ersin Tacir (20 km yürüyüş) ve Polat Kemboi Arıkan (10 bin metre) bu ay katıldıkları turnuvalarda olimpiyat barajını geçmeyi başardı.

Öte yandan atletizmde daha önce Rio 2016'ya katılmaya hak kazanan sporcularımızdan Meryem Akdağ kadınlar 3 bin metre engellide, Yasemin Can ise kadınlar 10 bin metrede olimpiyat barajını geçti. Yüzmede ise Viktoria Zeynep Güneş, 400 metre karışık dalında da olimpiyat barajını geçmeyi başardı.

PARALİMPİK BRANŞLARDA 3 KOTA

2016 Rio Paralimpik Oyunları'na katılma sürecinde heyecan her geçen gün artarken, paralimpik branşlarda 3 milli sporcumuz, 1 Nisan-1 Mayıs tarihleri arasında 2 branşta Rio 2016 vizesi aldı. Halterde İzzettin kanat (72 kg), Okçulukta Zehra Özbey Torun (olimpik yay) ve Merve Nur Eroğlu (olimpik yay) Rio'da yarışmaya hak kazandılar.
Olimpik branşlarda 1 Nisan - 1 Mayıs tarihleri arasında Rio 2016 kotası alan diğer milli sporcularımız ise şöyle:

BOKS

Mehmet Nadir Ünal (81 kg)
Batuhan Gözgeç (64 kg)
Ali Eren Demirezen (+91 kg)

CİMNASTİK

Ferhat Arıcan
Tutya Yılmaz

ESKRİM

İrem Karamete (flöre)

HALTER

1 sporcu (ülke kotası)

MASA TENİSİ

Ahmet Li
Melek Hu

BADMİNTON

Özge Bayrak