İngiltere'de yaşayan ve eşini aldattığı ifade edilen bir Türk, kocasını öldürtmek için bir kiralık katil tutmak istedi. 28 yaşında olan Nurten Taycur isimli genç kadın, 2 yıldır eşini aldatıyordu. Eşini aldattığı sevgilisiyle hayatına devam etmek isteyen ve kocasını öldürtmek için bir kişiye 5 bin sterlin veren kadın, sert kayaya çarptı. Kiralık katil olarak eşini öldürmesini isteyen kişi polis çıkarken, John isimli kiralık katile 1.000 sterlinlik kapora verirken yakalandı.

KOCAMIN BOĞAZINI KESİN DEDİ

İfadeleri inceleyen Londra Ağır Ceza Mahkemesi, kiralık katil kullanmak suretiyle eşini öldürmek isteyen kadının planını ortaya çıkardı.

Kendisini taksi şoförü olarak tanıtan 'John' isimli sivil polise istediği cinayetle ilgili planlarını anlatan Taycur 'Kafamda bir plan var, biliyorsun etrafta IŞİD'le ilgili şeyler oluyor, arkadaşın bir spreyle arabanın tavanına IŞİD yazabilir' ifadelerini kullanırken, kocasının ölmesi gerektiğini, bu yüzden boğazının kesilmesini istediğini de özellikle belirtti.

Eşinin bu planlarından habersiz bir şekilde hayatına devam eden Ercan Akan ise polisin bu planı kendisine anlatmasıyla büyük bir şok yaşadı. Talihsiz adam eşinin neden böyle bir plan yaptığını hala anlayamadığını, ayrılmak istiyorsa zaten bunu normal yollardan yapabileceklerini belirtti.

SİLAH DEĞİL BIÇAK KULLAN

Silah yerine bıçak kullanılmasını isteyen Taycur, taksi şoförü olan kocasının gece görevinde öldürülmesinin garantisini de istemiş. Sözde kiralık katilin Ercan Akan'ın cansız bedeninin domuzlara yedirilmesi önerisine de karşı çıkan Taycur, cesede ihtiyacı olduğunu, böylece Türkiye'de düzenlenecek cenaze töreninde ağlayarak mutsuz gibi görünebileceğini de paylaşmış. Daha sonra kocasının fotoğrafını ve kullandığı aracın plakasını kiralık katile veren Taycur, 4 gün sonra da cinayet emrini "çok heyecanlandığını" belirterek vermiş.

Harekete geçen İngiliz polisi, Nurten Taycur'u cinayetin ardından sözde kiralık katile vereceği 4 bin sterlin ile birlikte evinde tutukladı. Polis soruşturmasında yorum yapmayan Taycur daha sonra suçunu kabul etti. 16 yaşında bir çocukken Türkiye'de aynı köyde yaşadığı Ercan Akan'la evlenen ve birlikte İngiltere'ye gelen Nurten Taycur, en son birkaç ay önce eşiyle Türkiye'ye tatile gitmiş.

Kültürel nedenler yüzünden eşinden boşanamayacağını söyleyen genç kadın, kiralık katil planını bu yüzden yaptığını söyledi. Nurten Taycur hakkında karar 13 Mayıs'ta verilecek.