Operasyona, İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı asayiş, terör, narkotik, kaçakçılık şube müdürlüklerinde görev yapan polis ekipleri katılırken, polis helikopteri operasyona havadan destek verdi. Gruplar halinde ayrılan ekipler, şehirdeki eğlence mekanları ile umuma açık yerlerden Genel Bilgi Taraması (GBT) sorgulaması yaptı. Trafik uygulamalarında ise, durdurulan araçların içleri polis dedektör köpeklerince aranırken, polisler araç sürücüleri ve yanında bulunan yolcuları üzerlerinde aramalar yaptı.

Düzenlenen operasyonda, 13 bin 100 şahsa GBT taraması yapıldı. 21 aranan şahıs yakalandı. 5 kişiye adli ve idari işlem yapıldı. Yapılan idari işlem sonucu 11 bin 200 TL para cezası ve 4 işyerinde idari işlem uygulandı.

4 bin 250 araç trafik çevirmelerinde kontrol edildi. 8 aranan araç yakalanırken, 16 araç trafikten men edildi. 31 araca 26 bin 540 TL para cezası uygulandı. Trafik çevirmelerinde araçlarda yapılan aramalarda 16 ruhsatsız tabanca bunlara ait 16 şarjör ile 210 adet fişek ele geçirilirken, 11 adet ruhsatsız av tüfeği ve 3 şarjör 21 adet dolu fişek ele geçirildi. Bir araçtan ise 731 gram esrar maddesi ele geçirildi.

Trafik uygulamalarındaki aramalarda, Roma dönemine ait 141 parça tarihi eser de ele geçirildi.

İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız trafik çevirmelerini kontrol ettiği sırada yaptığı açıklamada,' Vatandaşlarımızın can ve mal emniyeti için teşkilatımız görev yapmakta, Adana'da suç gruplarına karşı terör örgütlerine karşı mücadelemiz kararlıkla devam edecektir. Bu uygulamalarımız uyuşturucunun kökünü kazıyana kadar devam edecektir' dedi.

Yıldız daha sonra İl Emniyet Müdürlüğünde yaptığı açıklamada,' Bu uygulamamızda 141 adet tarihi eser ele geçirildi. Uygulamamız Adanalı vatandaşlarımız ve onları can mal emniyeti için devam edecektir. Şehrimizi tehdit eden terör ve uyuşturucu gruplarına karşı mücadelemiz kararlıkla devam edecektir' ifadelerini kullandı.

Adana’da ‘Huzur’ uygulamasında Roma dönemine ait 141 parça tarihi eser yakalandı