Canik Belediye Başkanı Osman Genç, 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde çalışmaları yürütülen Sancaktepe projesini yakından takip ediyor. Şehrin tarihi ve mistik dokusunu ön plana çıkaracak olan 15 Temmuz Şehitler Tepesi projesi hızla ilerlerken Başkan Genç de, çalışmaları yerinde inceledi. Bir sosyal yaşam projesi olan çalışma kapsamında 22 bin metrekare alan üzerinde inşa edilen proje hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Genç, projenin tamamlandığında Samsun turizmine katkı sağlayacağını söyledi.

TARİHİ DOKU ÖN PLANA ÇIKACAK

Samsun'un önemli mekanlarından tarihi tümülüsün park ve eğlence merkezine dönüşeceğine işaret eden Başkan Osman Genç, "Anıtlar Kurulu ile ortaklaşa yaptığımız çalışma sonucunda burayı inşallah Samsun turizmine kazandıracağız. Biz bu projeyi uygulayarak tarihi dokusuna uygun olarak tarihi yaşatırken, geleceği inşa ediyoruz. Burası Samsun'un tamamının görülebildiği tek yer. İnşallah bu projemiz kısa zaman içerisinde bitecek şehrimize gelen turistlere, Samsunlu hemşehrilerimize hizmet verecek" dedi.

ŞEHRE YENİ BİR TURİZM MERKEZİ

Projenin hayata geçmesiyle birlikte 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nin çekim merkezi olacağına da işaret eden Başkan Genç, "İlçemiz sosyal yaşam alanları yönünden zengin, tarihi ve mistik dokusu ile daha çok ön plana çıkacak. İçerisinde kafeterya, müze, ahşap yürüyüş yolları, yeşil alan, meydan, şehrin izlenebileceği teras yer alacak. Yine yapacağımız ışıklandırma sistemi ile birlikte burası kendini ön plana çıkaracak. Şehrimiz önemli bir turistik tesise daha kavuşacak. Böyle büyük bir projeyi hayata geçirmemize katkı sağlayan Anıtlar Kurulu'na teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ŞEHRİN KİMLİĞİNİ ORTAYA ÇIKARACAK

Şehirlerin tarihi kimliklerinin mutlaka korunması gerektiğine de işaret eden Başkan Genç, 'Şehirlerin aynı insanlar gibi kişiliği ve kimliği vardır. Dolayısıyla şehrimizin kimliğini ortaya çıkarıp, çevre bilinci ile doğru bir mekansal planlama yaparsak geleceğimizi kurtarırız. Biz 15 Temmuz Şehitler Tepesi'nde uyguladığımız bu projemizle şehrimizin tarihi kimliğini ortaya çıkarıyoruz. Projemiz tamamlandığında insanlarımız burada hem şehri kuşbakışı izleyebileceği gibi hem de tarihi doku içerisinde bugünle geçmişi içiçe yaşayacaklardır' ifadelerini kullandı.