CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, 17 Ekim Astsubaylar Günü dolayısıyla Samsun Emekli Astsubaylar Derneği'ni (TEMAD) ziyaret etti. Şube Başkanı Mustafa Tufan ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Akcagöz, emekli astsubayların, özlük hakları ile ilgili taleplerinin, hükümet çevreleri tarafından dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

MUAYENE ÜCRETİ ALINMAMALI

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer tarafından TBMM Başkanlığı'na sunulan ve kamu/özel ayrımı yapılmaksızın tüm hastanelerde emeklilerden muayene ücreti, ilave ücret ve ilaç katkı bedeli alınmamasını içeren kanun teklifinden bahseden Akcagöz, "Ömer Fethi Gürer'in, emeklilerin belki de en temel ihtiyaçlarından biri olan sağlık hizmetiyle ilgili kanayan yarasına derman olacak bu önerisi, hükümet çevreleri tarafından destek görmese de halkın önemli kesimi üzerinde heyecan uyandırmaya yetti. Hastane hizmetinden yararlanan en büyük kesimin emekliler olduğunu söylemek mümkün. Emekli vatandaş hastaneye gidiyor, ayın sonunda elinde para kalmıyor. Sayın milletvekilimizin önerisi şayet yasalaşırsa, emeklilerden, muayene ücreti, ilaç katkı bedeli ve ilave ücret adı altında bir ücret alınmayacak' dedi.

SAVAŞ ÇIKARMAK KOLAY

Türkiye'nin etrafının adeta bir ateş sarmalına döndüğünü belirten Tufan Akcagöz, 'Bundan büyük kaygı duyuyoruz. Çünkü, komşularla sıfır problem diye yola çıkan Başbakan Davutoğlu da, problem olarak görüldü ve oyundan çıktı. Şimdi, Ortadoğu bu hale nasıl geldi diye kendi kendimize soruyoruz. 3 milyon Arap ülkemizde. Samsun'da da binlercesi var. Mecbur kalıp geldiler biliyorum ama bu mecburiyeti ortadan kaldıracak adımlar henüz sağlam bir biçimde atılmış değil. Yurtta barıştan da uzaklaştık, dünyada barışı zaten mumla arıyoruz. Savaş çıkarmak kolay. Önemli olan kalıcı barışı tesis etmek. Bunu sağlayabiliyorsanız, başarılısınız demek. Yoksa, savaş tamtamları arasında başarıdan söz etmek de mümkün değil' diye konuştu.