Samsun'un İlkadım ilçesi Zeytinlik Mahallesi'nde, 26 yaşındaki Samet Aker, annesi Hatice Aker'e kendisinin sabah açık öğretim sınavına gireceğini ve erkenden kendisini uyandırmasını istedi. Samet Aker'in yanına arkadaşı E.E.A. (26) da geldi.

Samet Aker ailesinden habersiz arkadaşı E.E.A.'nın evine gitti. Sabah uyanan anne Hatice Aker, oğlunu sınav için uyandırmaya gidince yatağında bulamadı ve evin içinde aramaya başladı. Ancak, oğlunu bir türlü bulamayan anne cep telefonu ile ulaşmaya çalıştı. Defalarca aramasına rağmen oğlunun telefonunun çalıp cevap vermemesi üzerine şüphelenen Hatice Aker, eşi Cafer Aker'e durumu anlattı ve oğluna ulaşamadığını sınavı gitmesi için akşamdan kendisine söylediğini belirti.

Oğlunun yanına arkadaşı E.E.A.'nın geldiğini hatırlayan anne, eşine belki arkadaşı ile birlikte gitmiş olabileceğini söyledi. Baba Cafer Aker, oğlunu bulmak için evinin yakınında bulunan E.E.A.'nın evine gitti. Ancak, oğlunu arkadaşının evinde bulamayan baba, arkadaşının evinin çatısında oğlunu yerde yatar halde buldu. Yağmurdan ıslanan ve yerde hareketsiz yatan Samet Aker, 112 Acil Servis ekipleri tarafından ambulansla Samsun Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırıldı ancak, burada ölmüş olduğu tespit edildi.

Bu olayın ortaya çıkması üzerine ölen gencin akrabası M.E., E.E.A.'yı bacağından bıçakla yaraladı. Hastaneye kaldırılan E.E.A., tedavi altına alındı. Ölen Samet Aker'in alnında morluk ve kan izinin bulunması ölümündeki şüpheleri arttırdı. Ölen gencin düşüp kafasını mı çarptığı yoksa, bir başkası tarafından sert bir cisimle mi kafasına vurulduğu araştırılıyor. Samet Aker'in kesin ölüm sebebinin otopsi sonucu belli olacağı öğrenildi. Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu olayla ilgili soruşturma başlattı.