Şahinbey Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilçeye bağlı Konak Mahallesi 20 Nolu Sokak'ta Mustafa B. ve Umut B.'nin kiracı olarak kaldığı eve baskın düzenledi. Düzenlenen şok baskında hırsızlıktan 5 dosyası bulunan Mustafa B. ile uyuşturucudan sabıkası bulunan Umut Z, isimli şahıslar gözaltına alındı.
Ekipler, evde yaptıkları aramada ise çalıntı 4 adet motosiklet, 7 adet araç ruhsatı, çok sayıda araç teybi, bahçede bir otomobil ele geçirdi. Çeşitli elektronik ve mekanik malzemelerin de bulunduğu evin atölye olarak kullanıldığı tahmin edilirken, evde hırsızlıkta kullanılan makas, eldiven ve çeşitli kıyafetler de dikkat çekti.

Hırsızlık sonrası kıyafet değiştirmişler
Şahısların bir çok hırsızlık olayına karıştığı tahmin edilirken, bugüne kadar yakalanmamalarının ise kullandıkları kostümlerden kaynaklandığı ileri sürüldü. Şüphelilerin hırsızlık olayları için özel kıyafetler hazırladıkları, hırsızlık sonrası kıyafetlerini değiştirerek günlük kıyafetlerini giydikleri iddia edildi. Şahısların atölyesinde bulunan bir rafta, hırsızlık olaylarında kullanıldığı belirtilen kıyafetler de ele geçirildi. Evdeki aramalarda 2 adet tabanca ve mermiler de ele geçirilirken, Umut Z.'nin üzerinde bir miktar uyuşturucu madde bulunduğu belirtildi. Ele geçirilen otomobil sahibine teslim edilirken, polis motosiklet, teyp ve ruhsatların sahiplerini belirleme çalışmalarını sürdürüyor.
Gözaltına alınan şahısların sorgularının ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

Gaziantep’te hırsızların atölye olarak kullandığı eve şok baskın