Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kızılaslan ve Fen İşleri Müdürü Kasım Çeker ile birlikte incelemelerine küp taş uygulamaları ve kaldırım yapım çalışmalarının devam ettiği şehrin en işlek noktası olan Cumhuriyet Caddesi ve Saat Kule Meydanı'ndan başlayan Başkan Memiş buralarda çalışmaların gidişatı hakkında bilgi aldı.
Cumhuriyet Caddesi, Saat Kule Meydanı ve kaldırım çalışmaları tamamlanan Kasaplar Çarşısı'nda bir müddet daha incelemelerde bulunan Başkan Memiş, daha sonra yol ve kaldırım yapımının sürdüğü diğer noktalardan biri olan Tuzcuzade Mahallesi Lise Sokak ve Korkusuz Sokak'a geçti. Buralarda da tüm hızıyla devam eden çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi alan Başkan Mete Memiş, esnaf ve vatandaşlarla sohbet ederek istişarelerde bulunmayı da ihmal etmedi.
Bayburt genelinde birçok alanda yol ve kaldırım çalışmalarının eş zamanlı olarak devam ettiğini ve bu çalışmaları yerinde takip ettiğini kaydeden Belediye Başkanı Memiş, şu açıklamalarda bulundu:
'Bayburt'ta 2 yılda bir, yılda bir yenilen yollar yerine uzun yıllar dayanıklı ve sağlam yol imal ediyoruz. Büyük şehirlerde, modern şehirlerde gördüğümüz asfaltı Bayburt'ta uyguladık. Son derece titiz bir çalışmayla elde edilmiş kaldırımları da bu şehirle buluşturduk. Biz bu çalışmaları merkezden çevreye doğru değil de çevreden merkeze doğru yapmayı daha uygun gördük. Çünkü işin kalitesini ilk olarak daha önce kaldırımı ve yolu olmayan bölgelerde test ettik ve kalitesine kanaat getirdikten sonra çalışmaları devam ettirdik ve en son merkeze kadar geldik. Biz kaldırım çalışmalarımız da andezit kullanmadık. Bizim kaldırımlarımız bazalt ve granittir. Biz bu çalışmalardan bugüne kadar hiç olumsuz değerlendirme almadık. Bu çalışmalarımızı İstanbul'dan, diğer büyük şehirlerden getirdiğimiz bilirkişilerle yurt dışında bu işlerle uğraşan hemşehrilerimizle de test ettirmemize rağmen bir kişi bile gelip olumsuz değerlendirmede bulunmadı. Şehrimizi teşrif eden Çevre ve Şehircilik Bakanımız ile Maliye Bakanımızla çalışmaların gerçekleştiği caddelerimizde gezdiğimiz zaman iki bakanımız da kullandığımız malzemenin kalitesi ve yapılan işçilikten ötürü Bayburt Belediyesi'ni tebrik ettiler.'
Çalışmaların bitmesiyle Bayburt'un uzun yıllar yol ve kaldırım derdi olmayacağına dikkat çeken Başkan Memiş, çalışmalar süresince hoşgörü ve anlayışla verdikleri desteklerden dolayı vatandaşlara teşekkür etti.

Başkan Memiş çalışmaları yakından takip ediyor