Samsun Anadolu Lisesi (SAL) 10,11 ve 12. sınıf öğrencilerinin TÜBİTAK Bilim Fuarı'na katılan 48 projenin gösterime sunulduğu bir etkinlik düzenledi. Okul bahçesindeki etkinliğe, Samsun Valisi İbrahim Şahin, İlkadım Kaymakamı Turan Atlamaz, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Çetinkaya öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

YENİ BULUŞLARA KAPI ARALAYACAK
Bilim fuarlarının öğrenmeye istekli, merak eden, araştıran bilinçli bireylerin yetişmesi için önemli platformlardan birisi olduğunu ifade eden SAL Müdürü Halil İbrahim Akmeşe, ''Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz bilim fuarı açılışında farklı alanlarda toplamda 48 projeden oluşuyor. Bu projelerde 79 öğrenci 10 danışman öğretmen nezaretinde özverili çalışmalar neticesinde oluştu. Bu projelerin bilim ve teknikte yeni buluşlara kapı aralamasını ve öğrencilerimizin sosyal olaylara farklı bakış açıları kazandırmasını temenni ediyorum. Bilimsel eserleri ile katılan bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum'' dedi.

TÜBİTAK BÜYÜK KATKI
Bilimsel araştırmalara okullarda çok fazla ihtiyaç olduğunu kaydeden Samsun Valisi İbrahim Şahin ise, ''Öğrencilerimizin bugün sergilemiş olduğu projeleri tek tek inceleyeceğim. Onlara destek verip teşvik etmemiz gerekiyor. Eğer biz bunu yapamazsak onları köreltmiş oluruz. Her bir öğrencinin sırtını sıvazlayıp, teşekkür etmek; eğer bizden bir istekleri varsa bunu emir telakki edip hemen gerçekleştirmek istiyorum. TÜBİTAK'a da çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Küçük gibi görünen destekler, aslında çocuklarımız için çok büyük bir katkı oluyor'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından fuarın açılışını gerçekleştiren konuklar, daha sonra stantları tek tek dolaşıp öğrencilerin bilimsel eserleri hakkında bilgi aldılar.

Zerrin SOMUNCU