Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Eyüp Kitap Kafe'de 'Türkiye'nin Son 15 Yılı' isimli söyleşi programına konuk oldu. Sosyal medya üzerinden canlı olarak yayınlanan programda, Türkiye'nin son 15 yılı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Remzi Aydın, TÜGVA'lı öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

'Gençleri önemsiyoruz'
TÜGVA Eyüp İlçe Temsilcisi Osman Cin'in de katıldığı programda Başkan Aydın öncelikle gençlere verdiği öneme değinerek, 'Gençler bizim özel ilgi alanımız. Belediye Başkanlığımdan önce onlara yönelik projeler gerçekleştireceğiz demiştim ve yapıyoruz. Gençleri önemsiyoruz ve bu sözde kalmıyor. Gençliğin geleceğimiz olduğunu biliyoruz. Geleceğimizi emin ellere teslim etmek istiyorsak, gelecekte rol alacak beyinleri, yürekleri, insanları bu günden sağlam yetiştirmemiz lazım' dedi.

'Bir kırılma noktası oldu'
Her toplumun, her milletin, her kurumun hafızasıyla, geçmişindeki birikimleriyle, tecrübesiyle övündüğünü ve onlardan güç alarak ileriye doğru yürüdüğünü vurgulayan Başkan Aydın değerlendirmelerini şöyle sürdürdü; 'Genelde bu geçmişle olan bağlar koparılmak istenir. Koparıldığı zaman da çok olumsuz tablolar ortaya çıkar. Biz özellikle 100 yıldır bu ortamı yaşıyoruz. Son 15 yıl bu açıdan çok önemli. 2001 - 2002 yılından sonra farklı bir sosyolojik ve siyasi ortam oluşmuş. Bir kırılma noktası olmuş dolayısıyla. Özellikle son 15 yıldır ülkemizde sadece AK Parti'nin iktidarıyla yönetimi söz konusu. Bu dönem Türkiye'nin en önemli, dikkat çekici bir dönemi.'
Abdülhamid Han döneminde eğitim, sağlık, sosyal, ticari ve ulaşım alanında gerçekleşen yatırımlardan da bahseden Başkan Aydın, o dönemde de Osmanlı'yı çökertmek adına içeriden ve dışarıdan bir takım oyunlar oynandığını belirtti.

'Bayrağı sizler daha ileriye götüreceksiniz'
Osmanlı'dan verdiği örneklerden yola çıkarak günümüzle ilgili tespitler yapan Başkan Aydın sözlerine şöyle devam etti: 'Tarih günümüzü anlamak, analiz yapmak ve geleceğe ilişkin vizyon oluşturmak için çok faydalı bir bilim. Bu açıdan baktığınızda günümüzde yaşanan bir çok şeyin geçmişte yaşanmış olduğunu görüyorsunuz. Günümüze geldiğimizde Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın son 15 yılda yaptıklarına bakıyoruz. Biraz önce anlattığım tablonun aynısı son 15 yılda yapılmış. Her ile bir üniversite yapıldı, eğitim imkanlarımız arttı. Toplumlar belirli kavramlar üzerinden değerlendirilebiliyor. Ulaşım, altyapı, yollar, köprüler, hastaneler, savunma sanayi, insan gücümüz, gelirlerimiz gibi faktörler sizin güçlümü, zayıf mı, edilgen mi, etken mi, bağımsız mı yoksa bağımlı mı bir toplum olduğunuzu gösterir. Bizim bağımsız olmamız, özgün ruhlu, kendine güvenen, etrafına da başka güzellikler taşıyan fertler olmamız lazım. Ensar olmamız lazım. Hem fert olarak hem toplum olarak kendi kendinize yetmeniz, ayaklarınız üzerinde durmanız gerekir. Toplum olarak sizi yöneten insanlar, toplumun kaynaklarını yine topluma harcarlarsa bu oluyor. Bu da yetmez; sizi yöneten insanların çok akıllı, kararlı, vizyonel, cesur, çok stratejik davranmaları gerekir. Son 15 yılda, bu vasıftaki yöneticilerimiz sayesinde biz bu nitelikleri kazandık. Yarın bayrağı devralan insanlar olarak sizler daha ileriye götüreceksiniz.'
Programda TÜGVA'nın çalışmaları, eğitim faaliyetleri ve projeleri ile ilgili de bilgiler verildi.

Başkan Remzi Aydın TÜGVA’lı gençlerin sorularını cevaplandırdı