Aydın, konuyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, Mersin Büyükşehir Belediyesi nezdinde yaptıkları görüşmeler sonucu Servis Araçları İç Hizmet Yönetmeliğinde, 2017 yılı Haziran ayından itibaren geçerli olmak üzere bir dizi düzenleme yapıldığını söyledi. Söz konusu düzenleme ile Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanlığınca servis taşımacılığı yapan tüm araçlara ilgili araç tanıtıcı renk ve kuşak zorunluluğu getirildiğini ifade eden Aydın, 'Buna göre tüm araçların renkleri beyaz ve tonları olacak. Yönetmelik gereği S plakalı araçlar gece mavisi kuşak, kendi öz malı araçlarla kendi personelini taşıyan araçlar taksi sarısı kuşak, AVM'ler çimen yeşili kuşak, rehabilitasyon merkezleri bayrak kırmızısı kuşak yaptırmak zorunda' dedi.
Söz konusu yönetmelik gereği, hiçbir ticari amaç gütmeden kendi öz malı ile kendi personelini taşıyanların rehabilitasyon merkezleri ve AVM'lerin 2018 yılı Haziran ayına kadar Büyükşehir Belediyesi Servis Araçları İç Hizmet Yönetmeliğinde belirtilen yükümlülüğünü yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Aydın, 'UKOME Daire Başkanlığından aldığımız bilgiye göre, Mersin merkezde 237 araç izin belgesi ile kendi öz malı ile kendi personelini çekmekte veya müşterilerine ücretsiz servis hizmeti vermektedir. Söz konusu yönetmeliğin üzerinden 4 ay gibi bir zaman geçmesine rağmen tespit ettiğimiz araçlarda kuşak ve renklerle ilgili bir çalışma yapılmadığını gözlemlemekteyiz. Servis taşımacılığının disiplin altına alınması, haksız rekabet ve korsan taşımacılığın önüne geçilmesi ve güvenli servis taşımacılığının sağlanması adına iç hizmet yönetmeliği hükümlerinin biran önce yerine getirilmesini talep etmekteyiz' diye konuştu.
Söz konusu yönetmelikle araçların plakasının UKOME kararı ile belirlenen şekilde tavanda yazılı olması ve araç ön kapılarında bağlı olduğu oda adı ve logosunun bulunma zorunluluğu getirildiği bilgisini veren Aydın, 'Yönetmelik gereği yine aracın ön kısmında bulunan tabelasında taşımacılık yapılan yerin adının yazılı olması zorunluluğu getirilmiştir. Tüm bunlar servis taşımacılığında yaşanan sorunların çözülmesi, servis taşımacılığının disipline edilerek güvenli şekilde yapılması amacıyla hayata geçirilmiştir. Bizler servis taşımacılığının güvenli bir şekilde yapılması konusundaki önerilerimize sıcak bir ilgiyle yaklaşan ve çözümü konusunda her türlü desteği bizlerden esirgemeyen Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz'a çok teşekkürlerimizi iletiyoruz. Başkanımızın desteği ile servis taşımacılığında yaşanan sorunları birer birer çözüme kavuşturmanın ve halkımıza güvenlik bir şekilde servis hizmeti vermenin huzurunu yaşıyoruz' ifadelerini kullandı.