Mersin Tüccarlar Kulübü Lokali'nde düzenlenen etkinliğe Akdeniz Kaymakamı ve Belediye Başkanı Muhittin Pamuk'ın yanı sıra, mülki idare amirleri, muhtarlar ve eşleri, belediye başkan yardımcıları ve birim müdürleri de katıldı. Muhtarlarla sıcak ve samimi bir ortamda sohbet eden Pamuk, buluşmaya katıldıkları için teşekkür etti. Etkinlikte konuşan Pamuk, muhtarlarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyduğunu kaydederek, 'Muhtarlarla ilgili çok şey söylenebilir. Ama ben klişe sözleri söylemeyeceğim. Ben, yüreğimden hissettiklerimi sizlerle paylaşacağım. 24 yıllık meslek hayatımda, yurdun dört bir köşesinde görev icra ederken muhtarlarımız bizlere evlerini ve gönüllerini açtı. Onların sofrasına oturduk, yemeklerini yedik, çaylarını, ayranlarını içtik. Muhtarlarımızla çok yakın bir diyalogumuz oldu' dedi.
Mersin'de, yaklaşık 3 aydır Akdeniz Kaymakamı olarak görev yaptığını kaydeden Pamuk, mahalleleri ve köyleri ziyaret ettiğini söyledi. Pamuk, 'Bizlere evlerinizi açıyorsunuz, bizleri misafir ediyorsunuz. Gerçekten o zengin yüreğiniz ve misafirperver yaklaşımınızla bizleri ağırladınız. Yükümüzü sizler çektiniz. Biz de Muhtarlar Günü münasebetiyle sizleri ağırlayalım, misafirimiz olun istedik. Muhtarlarımız ve eşleri, son derece cefakar, vefakar bir görev yapıyorlar. Bir köyde, bir mahallede güzel bir iş olduğunda herkes sahiplenir. Ancak olumsuz bir iş olduğunda ne yazık ki iş muhtara kalır. O nedenle sizler aynı zamanda vefa ile cefa ile hizmet veriyorsunuz. Ben bu süreç zarfında, bizleri mahallesinde, evinde, sofrasında misafir eden, yüreklerini bizlere açan sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, 19 Ekim Muhtarlar Günü'nüzü kutluyorum. Sizlere ve ailelerinize sağlıklı, uzun ömürler diliyorum' diye konuştu.
Konuşmaların ardından Pamuk'a Mersin Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ergün Ünlü tarafından plaket takdim edildi.

Pamuk; "Muhtarlarımız ve eşleri, son derece cefakar, vefakar bir görev yapıyorla