Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nda ikinci sosyal tesislerini açtıklarını söyleyen Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan Çamlık Et Lokantasına alternatif bir mekan olan kahvaltı evi ve cafeyi de hizmete açtıklarını belirtti.
Yeni açılan sosyal tesislerin insanlara daha ekonomik bir hizmet sunacağını kaydeden Dr. Kazım Arslan, 'Burada tamamen kadın çalışanlarımızın yaptığı ev yapımı ürünler sunulacak. Dışarıdan hiçbir ürün satmayacağız. Yozgat insanına ve Yozgat'a dışarıdan gelenlere çok güzel bir mekan oluştu' dedi.
Çamlığın Yozgat için çok önemli bir mekan olduğunu vurgulayan Kazım Arslan, 'Çamlıksız bir Yozgat'ı düşünmek mümkün değil. Uzun süredir Çamlık Milli Parkı tesis yönünden fakir bir yerdi. İnsanların burada oturup vakit geçirebileceği mekanlar yoktu. Bugün bu cafe ve kahvaltı evi ile bu mekan eksikliğini de tamamlamış olacağız. İnsanlarımız hem Yozgat'a özgü yiyecekleri burada tatmış olacaklar hem de çok ekonomik bir şekilde bu hizmetten istifade etmiş olacaklar' diye konuştu.
Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından Cevdet Dündar Göleti'nin bulunduğu bölgede de bir cafenin yapılacağını aktaran Başkan Arslan, 'Fatih Tabiat Parkı'nda yapılacak olan cafenin işletmesini de biz alacağız. O tamamlandığında Çamlık Milli Parkı'nda üç tane sosyal tesisimiz olmuş olacak. Çamlık'taki bütün tesisleri biz işleteceğiz. Orman Genel Müdürlüğü'nün talebi de o. Geçmişte yaşanan olumsuz tecrübelerden dolayı Belediyede olmasını istiyorlar. Biz de kar amacı gütmediğimiz için vatandaşın ekonomik bir şekilde gelebileceği mekanlar haline getireceğiz buraları' ifadelerinde bulundu.

Yozgat Belediyesi, Çamlık Milli Parkı’nda 2. sosyal tesisini açtı