Terme'nin Çay Mahallesi Irmak Sırtı'nda yer alan ve 'Balık Pazarı' ve 'Pirinç Dükkanları' olarak adlandırılan 40 dükkan, belediye ekipleri tarafından yıkıldı.

Yıkım işlemi sırasında belediye zabıta ekipleri güvenlik önlemleri alırken, Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler de su sıkarak çevre kirliliğinin önüne geçti. Belediye Başkanı Şenol Kul, yıkım yapılan alana park, otopark ve bisiklet parkı inşa edeceklerini açıkladı.

EN BÜYÜK PAY HALKIMIZIN
Halkın mutluluğu ve yaşam kalitesini yükseltmek ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte modern alanlar inşa etmek gayreti içerisinde olduklarını vurgulayan Belediye Başkanı Şenol Kul, "Terme'de başlattığımız dönüşüm hız kesmeden sürüyor. Dönüşüm sürecinde elde ettiğimiz başarıda en büyük pay sahibi hemşerilerimizindir. Halkımızla el ele vererek, adım adım ilçemizin çehresini değiştiriyoruz. Amacımız yıkım değil, yeniden yapım" diye konuştu.

1,5 YILLIK GÖRÜŞME
Dükkanları kiracı olarak kullanan vatandaşlarla 1,5 yıl süren görüşmeler yaptıklarını hatırlatan Şenol Kul, "İnsan şehrin, şehir de insanın aynasıdır. Terme'de iz bırakacak hizmetlerimizle iyinin en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. İnsanımıza ve kente yakışmayan hiçbir görüntüye müsaade etmeyeceğiz. Modern ve çağdaş bir Terme için hayalimizi projelerimizle gerçekleştirmeye gayret ediyoruz. Böylece değişimi ve gelişimi halkımızla birlikte yaşayacağız. Yıkım işlemlerine duyarlılıkları nedeniyle bölge esnafına ve halkımıza bir kez daha teşekkür ediyorum" dedi