OMÜ Türkçe Öğretimi ve Uygulama Araştırma Merkezi(OMÜ-TÜRKÇE) 'Dünya Dili Türkçe' temasıyla 'Türkçe Şöleni' adlı etkinlik düzenlendi. OMÜ Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe; Samsun Valisi İbrahim Şahin, OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sevilhan Mennan, OMÜ Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Bayram, OMÜ Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Tapramaz, OMÜ Türkçe Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ömer Saraç, öğretim görevlileri ve öğrenciler katıldı.

Etkinlikte okudukları şiirlerle, şarkılarla ve gösterileriyle uluslararası öğrenciler protokol üyelerine zaman zaman duygulu zaman zaman eğlenceli zamanlar yaşattı. Uluslararası öğrencilerden Aysara Dagsy isimli öğrencinin okuduğu 'Sol Yanım Acıyor Anne' adlı şiiri salondakileri duygulandırdı.

Programda açılış konuşması yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, "Bizim Türkçe konusundaki mücadelemizin her birimizin görev üstleneceği bir noktaya taşınması gerekiyor. Böyle bir program düzenleyen herkese teşekkür ediyorum. Uluslararası öğrenci sayısını artırdıkları için üniversitemize teşekkür ediyorum" dedi.

AKAN: "BİZ YABANCILARA TÜRKÇE ÖĞRETMİYORUZ"

OMÜ-TÜRKÇE'nin 3 yılda bir marka haline geldiğini söyleyen OMÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Akan, "Üniversitemiz geçtiğimiz Cumartesi günü uluslararası öğrenci sınavı gerçekleştirdi. Dünyanın dört bir yerinden 4 bin 500'den fazla öğrenci bu sınava girdi. Muhtemelen sınava giren 500-600 öğrenci gelecek yıl OMÜ'ye gelecek. 200 ile başladığımız uluslar arası öğrenci serüvenimiz 2016 öğretim yılıyla birlikte 3 bin öğrenciyle devam ediyor. Biz yabancılara Türkçe öğretmiyoruz. Biz Türkçeyi konuşamayan dostlarımıza Türkçe öğretiyoruz. Çünkü biz uluslararası öğrencilerimizi hiçbir zaman yabancı görmedik" diye konuştu.