Samsun'da şehit aileleri, Diyarbakır'ın Lice kırsalındaki çatışmada şehit olan Piyade Komando Teğmen Ahmet Altunoğlu, Hakkari Şemdinli Habeşli Yaylası'nda silahlı çatışmada şehit olan Jandarma Er Selman Özay, Afganistan'ın Kabil kentindeki bombalı saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Adem Şengül, Van kırsalında yaşanan çatışmada şehit düşen Piyade Çavuş Fikret Özer, Tunceli Ovacık'ta 9 Eylül 2012'de uğradığı hain saldırıda şehit olan Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun ile birlikte bütün şehitler için Gürbüz Camisi'nde mevlit programı düzenledi.

Mevlide Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Coşkun Öncel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Tekin Balcı, İŞKUR İl Müdürü Hasan Kılıçarslan, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Mustafa Kasapoğlu, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Samsun Şube Başkanı Necati Yılmaz, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şube Başkanı Ahmet Diril, Mehmetçik Vakfı Samsun Temsilcisi E.Kur.Alb. İbrahim Yıldırım, şehit aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Mevlit programına ünlü mevlithan İsmail Coşar Hoca efendi de Mevlid-i Şerif okudu. Akşam namazı ile yatsı namazı arasında okunan mevlit programı yatsı namazından sonra son buldu. Mevlitte okunan Kur'an-ı Kerim, şehitlerin ruhuna edildi.