Davaya konu olan olay, geçtiğimiz 25 Şubat Cumartesi akşam saatlerinde Karabağlar ilçesinde meydana geldi. İddiaya göre, reklamcı Uğur Y.A. yakın arkadaşı olan ve birlikte iş yaptığı Barış Haydar Akgün'le alacak verecek meselesi yüzünden tartışmaya başladı. İki arkadaş arasında yaşanan tartışma büyüdü ve kavgaya dönüştü. Kavgada Uğur Y.A., Akgün'ü yumruk darbeleriyle ve kafasını kamyonete vurarak dövdü. Kavgadan sonra kanlar içerisinde aracı ile Menderes'teki evine giden Barış Haydar Akgün, ailesi tarafından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olaydan sonra kaçan Uğur Y.A., Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Bürosu ekipleri tarafından Menderes'te yakalanarak gözaltına alındı. Sorgulanmak üzere Bozyaka Asayiş Şube Müdürlüğüne götürülen zanlı ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklandı. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısı, sanık Uğur Y.A. hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açtı.

Savcı mütalaasını tekrarladı
İzmir 12. Ağır Ceza Mahkemesinde bugün görülen 5'inci celseye tutuklu yargılanan sanık Uğur Y.A., sanık avukatı Hüseyin Karaboğa, öldürülen Barış Haydar Akgün'ün eşi Aslıhan Akgün ve Akgün ailesinin avukatı Esra Çifci katıldı. Savcı geçen celse verdiği mütalaasında, gece alkol aldıktan sonra sanık Uğur Y.A.'nın maktul Barış Haydar Akgün'e kendinden habersiz müşterilerle irtibat kurduğu ve 700 lira borcunu ödemediği için bağırmasının ardından tartışma çıktığını belirtti. Sanığın maktulü yumruk ve tekme ile darp ederek, Akgün'nün başını iş yerinin önünde olan kamyonetin demir kasasına vurduğu ve bu olayın 5 dakika boyunca sürdüğü bildirildi. Mütalaada, maktulün darp edildikten sonra evine gittiği ve apartman boşluğunda bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği ifade edildi. Savcı, sanığın maktulü yaklaşık 5 dakika boyunca darp etmesi, kafasını açık kasa kamyonun demir olan kasa kısmına vurması nedeniyle kasten adam öldürme suçundan müebbet hapis cezası talep etmişti. Bugün görülen duruşmada duruşma savcısı,dosyanın tamamlandığını, kovuşturmanın genişletme taleplerinin olmadığını bildirerek geçen celse verdiği mütaalayı tekrarladı.

Hesaplar incelenecek
Sanık Uğur Y.A., şirkete borcu olanların, ortağı olan Barış Haydar Akgün'ün eşinin hesabına para yatırdığını, birkaç hafta bu şekilde çalıştığını, bir müşterisinin alacağı 700 liralık paranın yine öldürülen kişinin eşinin hesabına yatırıldığını ancak kendisine verilmediğini ileri sürdü. Maktul Barış Haydar Akgün'ün eşi Aslıhan Akgün ise, sanığın bahsettiği para yanlış hesaba gittiğini savunarak buna ilişkin makbuzu mahkemeye ileteceğini dile getirdi. Mahkeme heyeti, maktul tarafının belirttiği makbuzun mahkemeye teslim edilmesine karar verip eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.