Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay ve "Üretim İçin Enerji, İstihdam İçin Mesleki Eğitim" Projesi Koordinatörü Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, Haber Medya'yı ziyaret etti.

Haber Medya Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Haber Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Necdet Uzun ve Haberaks Televizyonu Genel Yayın Koordinatörü Fatih Korkmaz'ı ziyaret eden Orbay ve Kurt, Türkiye'deki yenilenebilir enerji kaynaklarının verimli kullanılabilirliği hakkında bilgiler verdi.

PROJEYİ ANLATTILAR
Prof. Dr. Metin Orbay ve Yrd. Doç. Dr. Ünal Kurt, ziyaretin ardından Haberaks TV ekranlarında yayımlanan Burcu Düzgün'ün hazırlayıp sunduğu 'Haberin Sesi' programına konuk oldu. Düzgün'ün sorularını yanıtlayan Orbay ve Kurt "Üretim için Enerji, İstihdam için Mesleki Eğitim" projesinin amacını, hedef gruplarını, proje faaliyetlerini, eğitimlerini ve etkinliklerini ile eğitim programları başvuruları hakkında tüm ayrıntıları hakkında bilgi verdi. Rektör Orbay, "Ülkemizde ve bölgemizde artan yenilenebilr enerji yatırımlarından kaynaklanan nitelikli personel ihtiyacını, bölgede yaşayan genç işsizlere gerekli mesleki eğitimler vererek genç istihdamın artmasına katkı sağlamaktır" dedi.

Ydr. Doç. Dr. Ünal Kurt ise projenin son başvuru tarihinin 16 Mayıs olduğunun altını çizdi.

Nur OK