İstamonu Fuarcılık tarafından 27-30 Haziran 2018 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Batı Karadeniz Turizm Tanıtım ve İş Birliği Fuarı'na ilk imzayı Taşköprü Belediye Başkanı Hüseyin Arslan attı. Bartın, Bolu, Çankırı, Düzce, Karabük, Kastamonu, Sinop ve Zonguldak illerinden belediyeler, valilikler, ticaret ve sanayi odaları, yöresel ürün üretici ve tedarikçileri, kooperatifler, TURSAB üye kuruluşları, özel turizm işletmelerinin katılımcı olacağı, oldukça geniş çerçevede illerin turizm ve tanıtımına yönelik aktivitelere yer verilecek olan BAKAF Fuarı bölgenin gelişimine yönelik panel ve bir dizi programı da kapsıyor.
Ön kayıt ve fuar rezervasyonlarının gerçekleştirilmeye başlandığı ve iller düzeyinde görüşmelerin devam ettiği BAKAF 2018 Fuarı ile ilgili ilk imzayı Taşköprü Belediyesi adına Başkan Hüseyin Arslan atarak, Türkiye'nin ilk bölgesel turizm fuarının ilk katılımcısı oldu.
Başkan Arslan, 'İller düzeyinde ve ilçeler bazında birçok fuarda hem katılımcı hem de ziyaretçi olarak yer almaktayız. Ancak BAKAF bizim için çok ayrı ve değerli bir proje. Özellikle Batı Karadeniz gibi keşfedilmeyi bekleyen, tanınmayan birçok değeri bulunan illerin tanıtımının ulusal düzeyde gerçekleştirilecek olması bu çalışmayı daha da değerli kılıyor' dedi.
'BAKAF 2018 dezavantajları avantaja çevirebilecek bir fırsattır'
Başkan Arslan, 'Festival düzeyinde Türkiye'nin en deneyimli belediyelerinden biriyiz ve önümüzdeki yıl 32.'sini düzenleyeceğimiz Taşköprü Sarımsak ve Kültür Festivali'nden de edindiğimiz deneyimle birçok ulusal ve uluslararası fuarda yer aldık. BAKAF 2018'de de stant açarak ilçemizi tanıtacağız. Aynı bölgenin ortak kaderini oluşturan yatırımda ve tanıtımda yaşadığımız birtakım dezavantajları avantaja çevirebilecek bir fırsat olarak gördüğümüz bu fuar çalışmasında yer almak, Taşköprü ilçemizi, tarihi ve kültürel derinliğimizi tanıtmak, turizm çeşitliliği içinde biz de varız demek üzere BAKAF Fuarı'nda yerimizi aldık. Böylesi değerli bir tanıtım fırsatını bölgemize ve illerimize sağlayan İstamonu Fuarcılığın tüm ekibini tebrik ediyor, fuarın ilimiz, ilçemiz, bölgemiz ve ülkemiz için hayırlar getirmesini diliyorum' diye konuştu.
Taşköprü Belediyesi, BAKAF Fuarı 9. Salonda 910 numaralı alanda 100 metrekare stant alarak, fuarın ilk katılımcısı oldu.
Orta Doğu'dan yoğun talep
Öte yandan BAKAF 2018' e Orta Doğu ülkeleriyle bağlantı kuran çok sayıda seyahat acentasının başvuru yaptığı öğrenildi. Fuarın duyuruya çıktığı ilk hafta 20'yi aşkın başvurunun değerlendirmeye alındığını bildiren İstamonu Fuarcılık yetkilileri, ilk seyahat acentasının ise Katar başta olmak üzere körfez ülkelerinden Türkiye'ye turist getiren Rise Travel olduğunu kaydetti.