Cumhuriyet Meydanında gerçekleşen program, Muhtarlar Derneğinin Atatürk Anıtına Çelenk koyması ile başladı. Kuyucak Çok Amaçlı Kapalı Pazaryeri Düğün salonuna geçilerek programa orada devam edildi.
Kuyucak Muhtarlar Derneği Başkanı, Belenova Muhtarı Mustafa Sarıca, muhtarların vatandaşların sorunlarını ilgili kurumlara ileten kişiler olduğunu belirterek, ' Eşsiz ülkemizin güzel Aydın ilinin bir ilçesi olan Kuyucak'ımızın gerek diğer il ve ilçelere olan yakınlığı , konumu, gerekse tarım ve hayvancılıktaki faaliyetleri ile her zaman göz önünde bulunan çalışkan ilçelerden biridir. İlçemizde 28'i merkez mahalle olmakla birlikte 36 mahalle muhtarlığı bulunmaktadır. Tüm ilçemizin nüfusu toplamda 26 bin 900'dür. Demokrasinin kılcal damarları olan muhtarlar vatandaş ile devlet arasındaki ilk köprüdür. Vatandaşın mahalledeki sorunlarını ve taleplerini ilgili kurumlara iletmek ve takip etmek aynı zamanda kurumların mahallelere yönelik çalışmalarının aktarılması konularında muhtarlar ilk köprüdür' dedi.
Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk ise 'Vatandaşlarımızı bizzat ziyaret ederek sorunlarını isteklerini dinliyorum. Ancak bu konuda muhtarlarımıza da çok iş düşüyor. Muhtarlarımız ile iletişim halindeyiz ve daha iyi hizmet için bunu sürekli hale getirmeliyiz. Vatandaşlarımızla aramızda bağ kuracak Kişiler de bizzat muhtarlarımızdır. Tüm muhtarlarımıza ve tüm vatandaşlarımıza benim kapım ardına kadar açıktır' diye konuştu.

Muhtarlar Günü Kuyucak’ta kutlandı