Nüfus Hizmetleri Kanunu görüşmelerinde CHP grubu adına söz alan Samsun Milletvekili Hayati Tekin, önemli açıklamalarda bulundu. Müftülere verilen nikah kıyma yetkisini eleştiren Tekin, asıl amacın toplumu bölmek olduğunu öne sürdü.

SUÇ OLMAKTAN ÇIKARDINIZ

Belediyelerin nikah kıymaya yetişip, yetişemediğini soran Milletvekili Tekin, amacın farklı olduğunu savundu. Tekin, 'Amaç toplumu dincileştirmek, toplumu bölmek, yani 'müftüye nikah kıydıranlar, belediyeye nikah kıydıranlar' manasıyla toplumu ayrıştırmak. Yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede müftü Müslüman da, nikah memuru gavur mu? 1926'da Atatürk'ün çıkarttığı kanunun 440 ve 441'inci maddelerine istinaden suç sayılan zinayı, hamdolsun, 2004'te nasıl Avrupa Birliği'ne yaranırız sevdasıyla suç olmaktan çıkarttınız ve istatistiklerle belirlenen fuhuşta o günden bugüne yüzde 700 artış gerçekleşti' ifadelerini kullandı.

BİLEREK YAPILIYOR

Muhalefet olarak endişelerini dile getirdiklerini belirten Tekin, dincilik şovunun bilerek yapıldığını vurguladı. Tekin, 'Amaç, sadece oy avcılığı değil aynı zamanda Katoliklerin Vatikan'ı var, Ortodoksların Patrikhanesi var, öyleyse İslam'ın halifesi niye yok pozisyonuna getirmek. Peki, netice ne olacak? Erdoğan yakın tarihte, 'Biz aynı menzile giden iki yolcuyuz' demişti. Evet, yolcunun biri FETÖ, o bertaraf oldu, diğer yolcu ise BOP projesinde görülen İslami merkezin makamını hedef almış. O makamdan ya küresel ekonomiye bülbüllük yapılır ya da şahin olup Sünni-Şii savaşı başlatılır. Dolayısıyla Evanjelizmin beklediği Orta Doğu'daki savaş mucizesi gerçekleşir' şeklinde konuştu.