Havza heyeti, Havza Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak Samsun Valisi Osman Kaymak'ı makamında ziyaret etti. Kaymakam Metin Yılmaz, Belediye Başkanı Murat İkiz, Havza Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Erkan Acar ve AK Parti İlçe Başkanı Sebahattin Özdemir'den oluşan heyet, Havza OSB'nin son durumu ve ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

KARADENİZ'İN EN BÜYÜĞÜ

Kaymakam Yılmaz, Havza OSB'in büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirterek, "Burada yatırımlar başladığı zaman ilçede istihdam sorunu kalıcı olarak çözülecek ve göçün önüne geçilecektir. Havza OSB genişleme alanı 10 bin dekarlık bir bölgede ve Karadeniz'in en büyük OSB'si olacak" dedi.

GÖÇ BİTECEK

Belediye Başkanı İkiz ise OSB'ye yatırımcı bulunması için çalışma yapıldığını belirterek, "Artık OSB yatırımcı kabul edecek durumda ve isteyen yatırımcıya tahsis yapılabilecek konuma geldi. Havza'nın geleceği burada yapılacak yatırımlar ile doğru orantılı. İnşallah göç ve istihdam sorunu çözüldüğünde Havza hızlı bir şekilde büyümeye ve gelişmeye devam edecek" diye konuştu.

İSTİHDAM ANA HEDEF

Havza TSO Başkanı Erkan Acar ise OSB'nin altyapı çalışmalarının tamamlandığını ve geçici kabulünün yapıldığını ifade ederek, "İnşallah bundan sonraki süreçte OSB'miz bulunacak yatırımcılar ile birlikte hızla ilçemize ve bölgemize katkı sağlayacak" ifadelerine yer verdi.

Vali Kaymak ise Havza OSB'ye yatırımcı bulunması için gerekli her türlü desteğin verileceğini ve yapılacak yatırımcılar ile bölgenin sanayileşmesi ile istihdam sorunun çözümüne kalıcı çözüm olacağını belirtti.