ALKIŞLARLA KARŞILANDI

Geçtiğimiz yıl Dünya Down Sendromlular Atletizm Şampiyonası'nda iki altın ve bir gümüş kazanan Samsun Canik Belediyespor sporcusu Ali Topaloğlu, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Portekiz'in Porto şehrinde gerçekleştirilen Down Sendromlular Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre ve gülle atmada birincilik elde eden, disk atmada ise Avrupa ikincisi olarak iki altın bir gümüş madalya kazan Topaloğlu, Samsun otogarında görkemli bir şekilde karşılandı. Karşılama törenine Canik Belediye Başkanı Osman Genç'in yanısıra şampiyon sporcunun ailesi ve belediye başkan yardımcıları katıldı. Otogarda otobüsten inişinde sevgi seli ile gösterilen Avrupa şampiyonu Topaloğlu, daha sonra Canik Belediyesi önünde de belediye çalışanları tarafından karşılandı.

'DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK'

Şampiyonu ve ailesini daha sonra makamında ağırlayan Başkan Genç, Ali Topaloğlu'nu tebrik etti. Canik Belediyesi olarak spora ve sporcuya her zaman destek verdiklerini belirten Başkan Genç, 'Ali Topaloğlu kardeşimiz belediyemiz kulübü bünyesinde kendisini geliştirdi ve bugün bizlere Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu onurunu yaşatıyor. Ali kardeşimiz, kendisi gibi engelli kardeşlerimize imkan verildiğinde neleri başarabileceklerini en iyi şekilde göstermiştir. Bu nedenle biz verdiğimiz desteğin öneminin farkındayız. Engellilerimizi hayata kazandırma ve onları hem kendilerine hem de topluma faydalı bireyler haline getirme noktasında bundan sonra da desteğimiz, çalışmalarımız artarak devam edecektir' dedi.

'ŞEHRİMİZİN ADINI DUYURUYOR'

Samsun Canik Belediyespor'un 13 branşta 2 bin 500 sporcuyla büyük bir marka olduğunu da ifade eden Başkan Genç, 'Ali Topaloğlu, Portekiz'de aldığı iki altın, bir gümüş madalya ile İstiklal marşımızı gururla okuttu. Ay-Yıldızlı bayrağımızı dalgalandırdı. Bu nedenle kendisine, ailesine ve antrenörü Musa Davulcu'ya teşekkür ediyorum. Sporcularımızın elde ettiği ulusal ve uluslararası başarılar ilçemizin ve şehrimizin adını dünyaya duyurmaktadır. İnanıyorum ki sporcularımız daha büyük başarılara imza atarak hem şehrimizin ve ülkemizin adını uluslararası alanda daha çok duyuracak hem de göğsümüzü kabartmaya devam edecekler' diye konuştu.

AİLEDEN GENÇ'E TEŞEKKÜR

Avrupa şampiyonu Ali Topaloğlu'nun anne ve babası ise, çocuklarına verdiği her türlü destekten dolayı Başkan Osman Genç'e teşekkür etti. Topaloğlu ailesi, 'Çocuğumuz evde engelli bir şekilde dururken, başkanımız verdiği destekle bugün onu Dünya ve Avrupa Şampiyonu yaptı. Aile sosyal olarak da kendini çok geliştirdi. Bu nedenle başkanımıza teşekkür ediyoruz' dedi. Topaloğlu, aldığı kupayı kendisine destek veren Başkan Genç'e hediye ederken, Başkan Genç de, kupayı down sendromlu sporculara engellilere her zaman destek veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hediye etmek istediğini söyledi.