Amasya Emniyet Müdürlüğünün uyguladığı 'Amasya'nın İncileri' adlı proje kapsamında ilk defa yüzme havuzuna giden 109'u engelli 120 çocuk farklı yüzme metotlarını polislerden öğrenmeye başladı.
Kurs verecekleri çocukların bir kısmının işitme engeli olduğu için Ankara'ya giderek iki hafta süreyle işaret dili eğitimi alan polis memuru Murat Görgülü, 'Daha iyi iletişim kurabilmek hem de havuzda ne dediklerini anlayabilmek için eğitim gördük' dedi.
Aynı zamanda yüzme antrenörü olan Görgülü, çanta, mayo, bone, yüzme gözlüğü, havlu ve terlik gibi malzemeleri polisler tarafından alınarak 6 hafta önce kursa başlayan çocukların 10 hafta daha eğitim göreceklerini, gelecek yıl da otistik ve down sendromlu çocuklara yönelik de kursu düzenlemeyi planladıklarını söyledi.
Garnizon Komutanı Kurmay Albay Zafer Uğur, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Emniyet Müdürü Fahri Bulut ve diğer yetkililerle birlikte yüzme kursunu takip eden Amasya Valisi Dr. Osman Varol da, 'Engelli kardeşlerimiz burada haftanın belirli günlerinde eğitim alıp suyla ilgili korkularını üzerinden atacaklar. Belirli düzeyde yüzme öğrenecekler. Bizim için önemli olan onları sosyalleştirip bu ortamda görmektir' dedi.
Varol, program sonunda makam aracına binmek isteyen 3 engelli çocuğu yanına alıp birlikte şehir turu da attı.

Polisten engelli çocuklara işaret diliyle yüzme eğitimi