Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Çiftlik Caddesi'nde bir açılış programına katıldıktan sonra caddede yürümeye başladı. Başkan Yılmaz yürürken Samsunspor'un efsane oyuncusu Rıfat Usta ile karşı karşıya geldi. Başkan Yılmaz ve Usta, eski günleri yad ettiler. Şu anda atletizm pisti olan yerde bulunan eski Samsun Şehir Stadında Samsunspor'un 2-1'lik skorla Fenerbahçe'yi yendiği maçta tribünde olduğunu belirten Başkan Yılmaz, o müsabakayı unutamadığını ve o yıllarda orta okulda öğrenci olduğunu söyledi.

2 golü de Usta atmıştı
Samsunspor, Fenerbahçe ile oynadığı o maçı Rıfat Usta'nın attığı 2 golle kazanmıştı. Başkan Yılmaz, '1968-69 yıllarında gol kralı olan Samsunsporlu futbolcumuz Rıfat Usta ile yıllar sonra yeniden Çiftlik Caddesi üzerinde karşılaştık. Rıfat ağabeyimizin Fenerbahçeli Hazım'a frikikten attığı gol hala hafızamda' diyerek tekrar o günlere döndü.
Usta, Samsunspor'un kurulduğu ilk yıllarda takımın en önemli gol silahıydı. İkinci Lig gol krallığı yaşamış, Fenerbahçe'yi Türkiye Kupası'ndan eleyen golleri atmış ve Samsunspor'un 1. Lig'e çıkmasında pay sahibi olmuştu.