Bağcılar Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Bağcılar Mahallesi Yüzyıl Muhtarlığı, Bağcılar Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından Niksar Belediyesi katkılarıyla mektupları teslim eden heyet Tokat Köklüce Jandarma Komando Taburunda davul zurna ve mehter marşları eşliğinde karşılandı. Heyet daha sonra Tabur Komutanı Jandarma Yarbay Haydar İrban'a Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim takdim etti. Mektupları teslim töreninde proje hakkında bilgiler veren İstanbul Bağcılar ilçesi 100'üncü Yıl Mahallesi Birlik ve Beraberlik Dayanışma Derneği Başkanı Abdullah Birsin, 'Derneğimizde bir gün toplantı yapıyorduk, derneğimizin genel sekreteri Davut Güvenir, 'Başkanım şehit veriyoruz içimiz daralıyor, Niksar'a geçtiğimiz aylarda Abuzer Doğan adlı askerimiz şehit gelmişti bir şeyler yapalım ülkemiz için askerlerimiz için' şeklinde konuştu. Biz ne yapabiliriz diye konuşurken, Mehmetçiğe mektup yazma fikri ortaya çıktı. Hem onlara moral olur düşüncesiyle biz de böyle bir yola çıktık. Mehmetçiğimiz, askerimizin her zaman yanında olduğumuzu bilmeleri, onlara destek olduğumuzu hissettirmemiz için o mektuplar yazıldı. Çeşitli okullardan öğrenciler, dernekler vasıtasıyla 600 tane mektup yazıldı ve bu mektupları teslim etmek için de buraya geldik. Biz buraya 800 kilometre mesafeden geldik, değil 800 kilometre bin 600 kilometre de olsa biz buraya yine gelirdik' şeklinde konuştu.
Niksar Belediye Başkan Vekili Sami Ünsal da böyle bir duyarlılıktan ötürü dernek yöneticilerine teşekkür ederek, 'Bu tür bir çalışmayı bizlere yaşattıkları için hepsine şükranlarımı sunuyorum' dedi.
Tabur Komutanı Yarbay Haydar İrban da mutlu ve gururlu olduklarını belirterek, 'Milletimizin, halkımızın desteğini hissettikçe hiçbir kuvvet, hiçbir güç, hiçbir düşman bizi mağlup edemez, sırtımızı yere getiremez. Allah mahcubiyet yaşatmasın, Allah Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisinde ezanımızı dindirmesin, bayrağımızı indirmesin. Desteğinizden dolayı çok mutlu olduk, Allah hepinizden razı olsun' diye konuştu.
Daha sonra yazılan mektuplar içerisinden birkaç tanesi çıkartılarak öğrenciler tarafından okundu. Mektupların okunmasının ardından 600 mektup askerlere dağıtılmak üzere Tabur Komutanı Yarbay İrban'a teslim edildi. Programın ardından Tabur Komutanı Haydar İrban tarafından askerlere komando yemini ettirildi. Komando taburunda kullanılan silah malzeme ve teçhizat sergisinin ardından mayın arama köpeğinin gösterisi yapıldı.

İstanbul’dan Tokat’taki komandolara 600 mektup yazıldı