Avustralya'da 4 yıl önce meydana gelen olayda, ismi açıklanmayan 21 yaşındaki genç kızın hesabına yanlışlıkla 13 milyon TL yattı. Hesabında 13 milyon TL'yi gören ve paranın belirli bölümünü çeken kız, çektiği paraları da bir güzel harcadı. 4 yıldır toplamda 4 milyon TL harcayan genç kız, Çarşamba günü paralarla birlikte Malezya'ya kaçmaya çalışırken yakalandı.

4 yıldır harcadığı paranın nereden geldiği belli olduğunda polis tarafından aranma kararı çıkarılan genç kızın, korktuğu ve paraları kaybetmek çekincesi nedeniyle Malezya'ya kaçmak istediği belirtildi. Yurt dışına kaçmaya çalışan genç kızın, 4 milyon TL'lik harcamasının çoğunu lüks eşyalara yaptığı belirlendi.

1.000 dolar kefalet ödeyen kadın, Malezya pasaportuyla Avustralya'dan kaçmaya çalışırken yakalandığı için Sulh Ceza Hakimi Lisa Stapleton tarafından uçuş güvenliğini riske atmakla da suçlandı. Pasaport suçlamasını kabul eden kadın, bunu orijinal pasaportunu kaybettiği için yapmak zorunda kaldığını söyledi. Uluslararası havalimanlarına girişi ve başka bir pasaport alması yasaklanan kadın, günde iki kez de polise rapor verecek. 5 yıldır Avustralya'da yaşayan kadın, 3 yıl kimya mühendisliği eğitimi almış ancak daha sonra öğrenimine ara vermişti. Genç kadının davası 21 Haziran'da bölge mahkemesinde görülecek.