Hold Security tarafından yapılan açıklamada, toplamda 272 milyon mail hesabının şifrelerinin çalındığı ifade edildi. Hold Security'nin ulaştığı bilgilere göre, şifreleri çalan hacker her bir mail adresi için 1 dolar isterken, bazı mailler için hiçbir para talebinde bulunmuyor. Verilere ulaşabildiğini açıklayan şirket, kullanıcıların mail şifrelerini değiştirmelerinin zorunlu hale geldiğini ifade ediyor.

En fazla kayo Mail.ru'da olurken, toplam 57 milyon Mail.ru mail hesabının hacklendiği ifade ediliyor. 40 milyon Yahoo mail hesabı, 33 milyon Hotmail mail hesabı ve 24 milyon Gmail mail hesabı hacklenen hesaplar olarak biliniyor.

Konu hakkında açıklama yapan Mail.ru yetkilileri, hesapları kontrol ettiklerini ifade ederken, hesabı hacklenen kullanıcılarımızı uyaracağı dedi. Microsoft, Google ve Yahoo ise konu hakkında detaylı açıklama yapmazken, konuyu incelediklerini belirtti.

Bu şirketlere ait mail hesabı bulunan kişilerin şifrelerini değiştirmeleri ve hesaplarını güvence altına almaları gerekiyor. Mail hesabından alınacak bilgiler ve belgelerin 3. Kişilerin eline geçebileceği düşünülüyor.