Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin MYK toplantısı sonrası toplantıda alınan kararlar ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı görüşmeye ilişkin değerlendirmelerde bulundu..

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Partimiz yeni bir dönem içerisindedir.22 Mayıs'ta olağanüstü kongre kararı aldım. Mutabakatın olmadığı yerde aday olmayı düşünmem. Aldığım bu kararda başarısızlık veya pişmanlık duygusu yoktur. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi yapmadım. Zaruri sebeplerden dolayı aday değilim.

"CUMHURBAŞKANIMIZIN ONURU BENİM ONURUMDUR"

Cumhurbaşkanı ile ilişkimizde spekülasyona izin vermem. Cumhurbaşkanımızın onuru benim onurumdur. Mücadeleyi AK Parti'nin bir neferi olarak sürdüreceğim.

Muhalefet parti liderleri seçimi kaybettiği halde koltuğunda otururken, neden siz koltuğuzu bırakıyorsunuz diye soruyorsunuz. Benim bu kararımı almamda herhangi bir başarısızlık yoktur. Peki neden böyle bir karar aldım. Benim akademik hayatımdan itibaren bazı prensiplerim var. Üstlendiğim görevlerin hiçbirini ben talep etmedim. Bugün de böyle bir talebim olmadı.

Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım, kimseyle pazarlık yapmadım, inanmadığım değerler uğruna mevki makam talebim olmadı.

Eskilerin çok güzel bir sözü vardır: Yoldan önce yol arkadaşı. Benimle olmayan arkadaşlarımın önce bana söylemelerini tercih ederim.

İlk imzayı kendim attım ama refik olan yöntemi doğru bulmadım. Hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Tüm istişarelerim neticesinde AK Parti'nin birliği ve beraberliği neticesinde refik (yol arkadaşı) değişmesindense Genel Başkan'ın değişmesini tercih ettim Bu şartlar altında önümüzdeki olağanüstü kongrede aday olmayı düşünmüyorum. AK Parti'nin kaderi artık AK Parti'nin kaderi değil Türkiye'nin kaderidir."