Alaçam Kaymakamlığı, Alaçam Belediyesi ve İstanbul Alaçamlılar Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen "Alaçam ilçemiz için hep beraber ne yapılabilir?" Çalıştayı Halk Eğitim Konferans Salonu'nda yapıldı. Çalıştaya İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Belediye Başkanı Hadi Uyar, kamu kurum kuruluş yetkileri, belediye meclis üyeleri, belediye birim amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

TURİZM YATIRIMLARI YAPMALIYIZ
Programda konuşan İlçe Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, Alaçam'ın hızla nüfus kaybettiğini belirterek, "Özellikle Tekel işletmesinin kapanmasından sonra Alaçam'da istihdam alanında büyük bir sıkıntı yaşanıyor. İlçemiz doğal güzellik, deniz ve tarihi alanlar bakımından oldukça elverişli. Bir an önce Alaçam'a turizm yatırımlarını yapmalıyız" dedi.

TURİZM YATIRIMLARI ÖNCELİKLİ
Belediye Başkanı Hadi Uyar ise, proje ve çalışmalarla ilgili bilgilendirmede bulunarak, "1990'lı yıllarda Yakakent'in ilçemizden ayrılıp ayrı ilçe olması ile Alaçam'ın nüfusu 47 binden 26 binlere düştü. Yapılacak yatırımlarla bunun önüne geçmeliyiz. Alaçamlı olup başka şehirlerde yaşayan iş adamlarımızın ilçemize yatırımlar yapması gerekiyor. İlçemize turizm öncelikli yatırımlar yapılıyor. Tarihi evler restore edilerek bunlardan faydalanılacak, Sivri Tepe'ye seyir terası kurulacak. Kızlan'da da doğa sporları için bir konaklama alanı tadilatı yapılıyor. İlçemiz turizmin merkezi olacak" diye konuştu.