PTT 1. Lig'de play-off yarışında büyük yara alan Yeni Malatyaspor teknik direktörü İrfan Buz, Samsunspor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu.

PTT 1. Lig takımı Alima Yeni Malatyaspor'un Teknik Direktörü İrfan Buz, Samsun'a tatile gitmediklerini, kendilerine yakışan mücadeleyi vereceklerini söyledi. Buz, yeni sezonda takımın başında olup olmayacağı yönündeki soruya ise lig bitiminde durum değerlendirmesi yapacakları cevabını verdi.

Samsunspor maçı hazırlıklarını sürdüren Yeni Malatyaspor'da, Nurettin Soykan Tesisleri'nde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Buz, takımla sözleşmesinin devam ettiğini ancak sezon sonu oturup yönetimle konuşacaklarını ifade etti.

'SAMSUN'A KESİNLİKLE TATİLE GİTMİYORUZ'

Son iki maçta da duruşlarını sergilemek istediklerini kaydeden Buz, 'Tabi ki şimdi müsabaka her iki takım için de çok önemliydi. Karşıyaka açısından çok üzücü, büyük bir camia. Düştüler, beraberlik onlara yetmedi. Bizim açımızdan, skor açısından 1 puan az. Kazanmak zorundaydık. Ancak şunu söyleyebilirim; ilk devre gerçek oyunumuzdan uzak bir Yeni Malatyaspor vardı. 2. devrede, 2-0 mağlup duruma düşen bir Yeni Malatyaspor vardı. 2. devrede inanılmaz bir geri dönüş vardı. Seyir zevki çok yüksek bir müsabaka oldu. Yeni Malatyaspor, Malatyalılara gerçekten yakışan bir futbol ve zevk verdi. Futbol bu... Bizim tarafımızda da kaçan goller var. İnanılmaz kaçan goller var. Son saniyede Vedat'ın çok iyi kurtardığı bir top var. Orada da mağlup olabilirdik. Maalesef kazanamadık. Play-off şansımız tabi düştü. Ama şunu da söylemek istiyorum; son iki maça giriyoruz, duruşumuzu sergilemek istiyoruz. Yüzde 1 şansımız olsa dahi onu kovalayacağız. O yüzden Samsun'a kesinlikle tatile falan gitmiyoruz. Tam tersi bizim iki tane önemli müsabakamız var. 6 puan yapabiliriz. Yeni Malatyaspor'un bir duruş sergilemesi gerekiyor. O yüzden bu müsabakayı çok ciddiye alıyoruz, çok önemsiyoruz ve orada elimizden gelen her şeyi yapıp, 3 puanı almak istiyoruz' dedi.

'SÖZLEŞME PROFESYONEL ANLAMDA TABİ Kİ BAĞLAYICI'

Buz, yeni sezonda takımın başında olup olmayacağı yönünde sorulan soruyla ilgili ise, 'Sözleşme profesyonel anlamda tabi ki bağlayıcı. Bir mukavelemiz var ve devam ediyor. Ancak tabi ki durum değerlendirmesi de yapacağız. Yani sezon değerlendirmesi her zaman yaparsınız. isterseniz 5 senelik bir anlaşmanız olsun. Sezon sonunda oturup durum değerlendirmesi yapılacak. Gelecekle ilgili tabi ki oturup konuşacağız' şeklinde cevap verdi.

'ONLAR TABİ Kİ ÇITAYI DAHA DA YÜKSEKTE GÖRMEK İSTİYOR'

Gelecek sezon Malatyalıların takımdan şampiyonluk bekleyeceğini de ifade eden Buz, 'Ben Malatyaspor ve Malatyalıların bir aynasıyım. Onlar tabi ki çıtayı daha da yüksekte görmek istiyor. Şimdi geçen sene şampiyon olmuş bir takım çıkmış bu sene ilk 10'a girmek istiyordu. Öyle bir hedefimiz vardı. Bunu da başardık' ifadelerini kullandı.