Antrenör Orhan Yüzer'in öğrencileri Dünya arenasında birçok kez Ay-Yıldızlı bayrağı göndere çektirdi


REKORLARI EGALE ETTİLER

2015 yılı içerisinde yapılan Atletizm yarışlarının çeşitli kategorilerinde boy gösteren Samsun'lu milli sporcular madalyalara adeta ambargo koydu. 20 Türkiye birinciliği, 8 Türkiye ikinciliği, 8 Türkiye üçüncülüğü elde eden sporcular 8 kez de Türkiye rekorlarını egale etti.

Antrenör Orhan Yüzer nezaretinde yarışlara hazırlanan ve bu başarılara imza atan sporcular Musa Davulcu, Ali Topaloğlu, Sinem Yıldırım ve Ömer Faruk İlgin, Dünya arenasında da ay-yıldızlı bayrağı birçok kez dalgalandırdı.

Başarılı Çalıştırıcı Orhan Yüzer, "Sporcularımla gurur duyuyorum, onlar Dünya ve Türkiye'de her dönem başarılarıyla anılacak sporcular oldu. Şimdiki hedefimiz daha çok başarı, daha çok madalya"dedi.

ONLARDA YOK YOK

Dünya Özel Sporcular Şampiyonasına katılan Down Sendromlu sporcu Ali Topaloğlu, iki Dünya şampiyonluğu ve birkez de Dünya ikinciliği elde ederek önemli bir başarıya imza attı. Dünya Çocuk Oyunları Şenliğine katılan Ömer Faruk İlgin'de, rakiplerini kategorisinde saf dışı bırakarak 1 birincilik, 1 ikincilik madalyasını boynuna taktı. Balkan Gençler Şampiyonasına katılan Sinem Yıldırım ise gülle atmada kendinden büyük yaş kategorisinde yarışmasına rağmen Balkan ikinciliği madalyası kazandı. Dünya şampiyonalarına boy gösteren bir başka sporcu Musa Davulcu'da, çeşitli başarılarının yanı sıra en son cirit atmada Dünya dokuzuncusu olmayı başardı.

BUNLAR DAHA BAŞLANGIÇ...

Birçok kategoride önemli başarılara imza atan Samsun'lu milli sporcular, Musa Davulcu, Ali Topaloğlu, Sinem Yıldırım ve Ömer Faruk İlgin bunun bir başlangıç olduğunu belirterek, "2016 yılı içerisinde de katılacağımız yarışlarda daha çok madalya kazanacağız"dedi.

Salim YILDIZ