Pek çok şehir üniversitesinden tiyatro topluluğunun katılımıyla gerçekleştirilen Ulusal Tiyatro Festivali, 'Fil Adam' oyunuyla başladı.

Pek çok şehir üniversitesinden tiyatro topluluklarının oyunlarını sergilediği ve 10 yıldır Uludağ Üniversitesi oyuncularının ev sahipliğinde gerçekleşen festival bu sene de ilgi gördü. Yaklaşık 800 kişinin alkış tuttuğu 'Fil Adam' oyunuyla açılışı yapan festival, 12 Mayıs tarihine kadar çeşitli üniversitelerin her gün sergileyeceği oyunlarla devam edecek. Özellikle oyunlarını sergileme fırsatı bulamayan ekiplerin davet edildiğini belirten Uludağ Üniversitesi Oyuncuları Başkanı Hanife Yıldırım, oyunlara girişin ve burada sahne almanın tamamen ücretsiz olduğuna dikkat çekti.

Büyük bir zevkle festivali yürütüklerini söyleyen Yıldırım, 'Topluluğumuzun 10 yıl önce başlattığı bu festivalin gayesi ülkemizdeki tiyatro toplulukları ile irtibat halinde olmak. Bu festival Bursa'da bir ilk olarak başlamış ve diğer buna benzer organizasyonlara örnek olmuş bir festivaldir. Burada oyun sahnelemenin yanı sıra topluluklar alanında uzman kişilerin katılımıyla düzenlenen atölye çalışmalarıyla da kendini geliştirme fırsatı buluyor. Festivalde toplam 12 ekip burada oyunlarını sergileyecek. Bu ekipleri seçerken de önceliğimiz amatör anlamda tiyatro yapan ve kendi şehirlerinde sergileme imkanı bulamayan ekipler oldu' şeklinde konuştu.