CHP Samsun İl Başkanı Tufan Akcagöz, Terme'nin Evci Mahallesi'nde planlanan dere ıslahıyla ilgili incelemelerde bulundu.

Akcagöz, bu bölgenin coğrafi konumundan dolayı belli aralıklarla sel baskınlarına maruz kaldığını ve bölge yaşayanlarının mağdur olduğunu söyledi. Akcagöz, "AKP'li Büyükşehir Belediyesi, yine kimseyi dinlemeden iş yapıyor. Dere ıslah çalışmasını yakından izledik. Biz görüyoruz, yöre halkı da görüyor. Yine hangi rantın peşindesiniz? Gördüğümüz kadarıyla nehir yatağının kesit alanı küçültülüyor. Dolayısıyla, bu durum sel riskine davetiye çıkarmak demektir. Nehir yatağına yapılan istinad duvarında, perde beton dökülmesi gerekirken bu yapılmamış" dedi.

YAPILAN İHANETTİR
Dere civarına yapılan yığma taş duvar sisteminin, derenin debisi arttığında akan suya dayanamayacak güçte olduğunu belirten Akcagöz, "Sel durumunda, duvarın çökmesi işten bile değil. Su mecraı da kapanabilir. Bu tip yığma taş istinad duvarları, karayolları kenarlarında toprak kaymasını önlemek için yapılmaktadır. Görünen o ki, birkaç mevcut yapıyı himaye etmek için bu ıslah projesini gerçekleştiriyorlar. Bu güzergah değişikliğini bu nedenle yapıyorlar. Doğal dere yatağını değiştirmek suretiyle su taşkınlarına davetiye çıkarıyorlar. Taşkın suyun çevreye vereceği zararı tahmin bile edemiyorum. Bundan önce de bu yörenin bu tarz felakete maruz kaldığı düşünülürse, bu düpedüz bu beldeye yapılacak ihanettir' diye konuştu.

Projenin, halka sorulmadan ve ciddi bir mühendislik incelemesi sürecinden geçirilmeden uygulandığını ileri süren Akcagöz, "Şimdiden söylüyorum. Evci'deki bir sel felaketinin sorumlusu, beceriksiz Samsun Büyükşehir Belediyesi'dir"' ifadelerini kullandı.