7. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Elif Naz Kök, yaz tatilinde önemli bir işe imza attı. Okulların kapanmasıyla birlikte engelli vatandaşlar için bir şeyler yapmak isteyen Elif, mavi kapak toplamaya karar verdi. Ailesine, akrabalarına ve arkadaşlarına da düşüncesini anlatan Elif, yakınlarının da desteğiyle binlerce mavi kapak topladı. Elif, topladığı kapakları 5 litrelik su şişelerine koyarak, Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şubesi'ne teslim etti.

BİZ DE ENGELLİ OLABİLİRİZ

Engelli vatandaşlar için herkesin bir şeyler yapması gerektiğini ifade eden Elif, 'Etrafımızda engelli insanlar var ve bu insanların yerinde bizler de olabiliriz. Onların yardıma ve desteğe ihtiyacı var. Bu nedenle aklıma mavi kapak toplamak geldi, bu konuyu ailemle ve yakınlarımla paylaştım. Onlar da bana destek oldu, yaz tatili boyunca mavi kapak topladık ve okul açılana kadar toplamaya devam ettik. Bir yararı olursa çok mutlu olurum' şeklinde konuştu.

KEŞKE HERKES DUYARLI OLABİLSE

Elif'e ve ailesine teşekkür eden Türkiye Sakatlar Derneği Samsun Şube Başkanı Hayriye Hakyemezoğlu ise, 'Elif ailesini, akrabalarını ve arkadaşlarını resmen içtimaa geçirmiş. Engelli bir vatandaşa tekerlekli sandalye alınsın diye önemli bir sosyal sorumluluğa imza attı. Keşke Elif gibi herkes duyarlı olabilse. Mavi kapak projesini başlatan üniversite projeyi bitirdi ancak uygulama devam ediyor. Bize getirilen mavi kapakları geri dönüşüme veriyoruz. Mavi kapak ne kadar çok olursa o kadar tekerlekli sandalye alabiliyoruz. Çünkü evinden çıkamayan engelli arkadaşlarımız var, bu destekler onlar için de bir umut oluyor' sözlerini kaydetti.

Zeynep Irmak ÖCAL