AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Nüfus Hizmetleri Kanunu ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun tasarısının TBMM'de görüşülüp yasalaştığını ifade ederek, yeni düzenlemenin detaylarını paylaştı.

AYNEN UYGULANACAK

Kurt, evlendirme işlemlerinde müracaattan tören yerine, düzenlenecek belgeden nikah kıyacak memurun giyeceği cübbeye kadar belediye evlendirme memurunun uyguladığı, Türk Medeni Kanunu ve Evlendirme Yönetmeliği hükümlerini, il ve ilçe müftülüklerinin de aynen uygulayacağını, yapılacak evlenmelerin hiçbir farklılık göstermeyeceğini vurguladı.

İSRAF ORTADAN KALKACAK

Düzenleme ile vatandaşların devletteki hizmet alımlarının daha da hızlanacağını dile getiren Kurt, "Yasalaşan kanunla birlikte kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, noterlerin ve bankaların nüfus kayıt örneği, yerleşim yeri bilgisi ve kimlik kartı örneğini vatandaştan talep etmek yerine kimlik paylaşımı sisteminden temin etmesi sağlanacak. Böylelikle vatandaşlarımızın zaman kaybına, gereksiz bir koşuşturma ve kağıt israfına yol açan bürokratik işlemler ve masraflar ortadan kalkacak. Devletin elinde olan bilgiyi vatandaştan tekrar talep etmesi gibi bir durum bir daha olmayacak" dedi.