Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Müstakil Sanayici İşadamları (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan'ın daveti üzerine gönül üyesi olduğu dernek tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Duruşehir'de bir restoranda düzenlenen ve MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan, yönetim kurulu üyeleri ve üyelerin katıldığı kahvaltıda dernek üyeleriyle sohbet eden Başkan Genç, ticaretin gelişiminin şehirlerin dönüşümüne bağlı olduğunu belirterek, dönüşümü gerçekleştiren şehirlerin varlığını sürdürebileceğine dikkat çekti.

TİCARETLE ŞEHİR İÇİÇE

Konuşmasında MÜSİAD'ın gönül üyesi olmasına katkı sağlayan MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan ve Samsun Şube Başkanı Haluk Tan'a teşekkür eden Başkan Genç, "Yıllardır değişim ve dönüşümü gündeme getiren birisi olarak diyorum ki, şehir olarak dönüşümü doğru yönetirsek başarılı oluruz. Dönüşüm sadece ticarette olmuyor. Şehrin dönüşümü olmalı. Ticaretle şehir iç içedir. Şehrin canlı hayat damarını oluşturan ticarettir. Dolayısıyla yerel yönetimler ticaretçilerin paydaşıdır. Ancak ticaretin gelişimi şehirlerin dönüşümüne ve gelişimine bağlıdır" dedi.

GEÇMİŞİ BUGÜNE GÜNCELLEMELİYİZ

Dönüşümü gerçekleştiren şehirlerin bu dünyada varlığını sürdürebileceğine de işaret eden Başkan Genç, "Bir geçmiş hafızanız yoksa geleceğiniz yoktur. Bizim medeniyet olarak eğitimde, kültürde, sanatta, matematikte, şehircilikte her alanda bir geçmiş hafızamız var. Ancak bunu bugüne güncellemek zorundayız. Geçmişimizi bugüne güncellediğimiz takdirde ön plana çıkarız. Dolayısıyla yerel yönetimlerin şehre vereceği katkı, yapacağı dönüşüm bu şehrin ticaretçisini, işadamını, esnafını doğrudan ilgilendiriyor. Şehir dönüşürse, ticarette dönüşür. Şehir gelişirse, o şehirde ticaret de gelişir. Bu nedenle şehrimizin dönüşümünü el ele vererek hep birlikte gerçekleştirebiliriz" diye konuştu.

GENÇ, GÖNÜL ÜYESİ OLDU

Bu tür buluşmaların dernek üyelerinin tanışması, kaynaşması ve fikir alışverişinde bulunulması bakımından önemli olduğuna vurgu yapan MÜSİAD Şube Başkanı Haluk Tan da, "Sayın Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan, bizden Canik Belediye Başkanımız Sayın Osman Genç'i gönül üyesi yapmamızı istedi ve biz de derhal harekete geçtik. Samsun'da ilk gönül üyemiz Osman Başkanımız olmuştur. Yönetim Kurulu da üyeliğini onayladı. Ben kendisini kutluyorum" şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Genç, sohbet ettiği dernek üyelerinin sorularını da yanıtladı.