Samsun Valiliği, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle Samsun'da görev yapan muhtarlara özel program düzenlendi. Ihlamur Kafe'de düzenlenen programa, Samsun Valisi Osman Kaymak ve eşi Emine Kaymak, İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Samsun Emniyet Müdürü Vedat Yavuz, Samsun Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk ve muhtarlar katıldı.

EN GÜZELİNİ YAPMALIYIZ

Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Samsun Muhtarlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Öztürk, "Bugünü bizlere devletimiz hediye etti. Devletimizin bizlere verdiği değeri, bizler de halkımızın hizmetine sunarak, onların yanında olarak ve onların hizmetine koşarak göstermemiz gerekiyor. Aldığımız parayı hak etmemiz gerekiyor. Mahallemize en güzel hizmeti yapmalıyız. Birlik ve beraberlik içerisinde el birliği ile yarınlarımızı daha yaşanır duruma getirmeliyiz" diye konuştu.

BAZEN KISKANIYORUZ

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın muhtarlara verdiği değerden bahsederek, "Biz belki belediye başkanı olarak Külliye'ye gidemiyoruz ama muhtarlarımız oralara gitti ve toplantılara katıldı. Zaman zaman muhtarlarımızı kıskanıyoruz desem yeridir. Muhtarlarımız da bu değerin farkında, çalışmalarını daha titiz yapıyorlar. Bunun için muhtarlarımıza teşekkür ediyorum. Onlar sürekli sahadalar, sorunların çözümlerini de buluyorlar. Biz muhtarlarla işbirliği içinde olmaktan çok mutluyuz" dedi.

MUHTAR DEVLETİN GÖZÜ KULAĞI

Muhtarlar halkla iletişim açısından bizim için en önemli unsur olduğunu belirten Vali Osman Kaymak, "Sizler direkt olarak halkla iç içesiniz. Muhtarlar sorumluluk alanlarında insanlara şefkatle yaklaşarak, onların derdine çare bulmak için de ilgili kurumlarla görüşüp çare arayacak. Muhtarın herkesten haberdar olmalı. Mağduru, fakiri bilmeli. Muhtarlar mahallesinde devletin gözü, kulağı, eli, ayağı. Artık çok sosyal sorunlar yaşanıyor. Samsun'da göreve başlayalı henüz 3 ay oldu. Emniyet Müdürümüzle yaptığımız asayiş toplantılarında üzülüyorum. Hemen hemen haftada 1-2 intihar, aile içi şiddet ve diğer suçlar yaşanıyor. Bu suçlar Samsun'a yakışmıyor. Şüphesiz bunların önlenmesinde muhtarlar tek yetkili değil ama, önlenmesinde en büyük katkı sunacak kurumlardan birisi" sözlerini kaydetti.

Konuşmaların ardından mesleklerinde 30 yılın üzerini doldurmuş muhtarlara plaket verildi.

Zerrin SOMUNCU