Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen Okullararası Genç Kızlar ve Erkekler A Grubu yarı final maçları oynanan finallerle son buldu.
Bayanlarda Ordu Özel Açı Temel Lisesi ile İstanbul Özel Florya Doğa Anadolu Lisesi, erkeklerde ise İstanbul Özel Anakent Koleji ve İstanbul Özel Avcılar Doğa Koleji takımları grup birincisi oldu.

HEYECAN SONA ERDİ

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Basketbol Genç Kızlar(A) Genç Erkekler(A) yarı final müsabakaları oynanan final müsabakaları ardından yapılan ödül töreniyle son buldu. Canik Atatürk Spor Salonu ve İlkadım Mustafa Dağıstanlı Spor Salonlarında oynanan maçlar sonrası bayanlarda Ordu Özel Açı Temel Lisesi ile İstanbul Özel Florya Doğa Anadolu Lisesi ve erkeklerde İstanbul Özel Anakent Koleji ile İstanbul Özel Avcılar Doğa Koleji takımları rakiplerini safdışı bırakarak grup birincisi oldu.

GRUP BİRİNCİLİĞİ

Müsabakaları grup birincisi tamamlayan takımlar 1-5 Haziran tarihlerinde Ankara'da yapılacak olan Basketbol Gençler(A) Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı kazandı. Müsabakalarda bayanlar kategorisinde dereceye giren sporculara madalyalarını Samsun Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü İl Müdür Vekili İsmail Tekin, Okul Sporları Şube Müdürü Ebru Coşkun Bayraktar, erkekler kategorisinde dereceye giren takımlara madalyalarını, İlkadım Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Turan, Ar-Ge Şube Müdürü Celalettin Kapçak takdim etti.

Basketbola kadın eli değdi