İlçenin Yukarınarlı Ortaokulu'nda açılan bilim fuarına Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Başkan Yardımcısı Salih Sefacı, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İsmail Uzun, Mahalle Muhtarı Cevayir Yılmaz, okul müdürleri, öğrenciler ve mahalle halkı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'ndan sonra bir konuşma yapan Yukarınarlı Ortaokulu Müdürü Mehmet Yaman, okulda bir ilki gerçekleştirmenin mutluluğu içinde oldukları, her fikrin değerli olduğunu belirterek okulda 'TÜBİTAK' destekli bilim fuarına öğretmenlerin rehberliğinde 26 proje geliştirildiğini ifade etti. Ayrıca eğitim-öğretim yılı içerisindeki etkinliklerin de sergilendiğini belirten Mehmet Yaman amaçlarının 'TÜBİTAK' desteği ile öğrencilerin kafasında yeni sorular canlandırmak, bilimsel çalışmayı, araştırmayı öğretmek, bilimi günlük hayatla ilişkilendirmek ve çözüm kurallarını öğretmek olduğunu söyledi.

Halk oyunları gösterilerinin ardından fuarın açılışı Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis tarafından gerçekleştirildi. Bilim Fuarı'nda sergilenen projeler tek tek gezildi.

Öğrencilerin projeleri heyecanlı bir şekilde anlatmaya çalışması gözlerden kaçmazken tüm öğrencilerin projeleri ayrı ayrı izlendi. Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis'in deneyi gerçekleştirmeye çalışması heyecanlı anların yaşanmasına neden oldu. Projeleri beğenen Başkan Edis okulun bilgisayar ihtiyacını karşılayacağını söyledi. Etkinlik sonunda etkinliğe katılanlara yemek ikramında bulunuldu.