Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan 'İki Yılın Hesabı' programında, göreve geldiği günden bugüne kadar yapmış olduğu çalışmaları Niksar halkı ile paylaştı. Belediye Başkanı Özdilek Özcan, '2 yılda 122 projemizin 57 tanesini tamamladık' dedi.

Geçen sene 'Bir Yılın Hesabı' programı ile halkı bilgilendiren Belediye Başkanı Özdilek Özcan, bu yıl geleneği bozmadan 'İki Yılın Hesabı' programı ile Niksar halkının karşısına çıktı. Vakıf İş Merkezi Sinema ve Konferans Salonu'nda düzenlenen programa Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Dömezoğlu, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Erarslan, Milli Eğitim Müdür Vekili Bedir Arslan ve vatandaşlar katıldı.

Düzenlenen slayt gösterisi ile tamamlanan projelerini hemşehrileri ile paylaşan Belediye Başkanı Özdilek Özcan, iki yılda projelerinin yüzde 46,8'ini tamamladığını belirtti. Başkan Özcan yaptığı açıklamada, 'İki yıldır siz saygıdeğer hemşehrilerime hizmet etmek için gece gündüz çalışıyoruz. Allah'ım güç verdiği sürece de bu hizmetleri katlayarak daha yaşanılabilir bir Niksar için çalışacağız. Bugün itibariyle projelerimizin %46,8'ini tamamlamış bulunmaktayız. Bilindiği üzere seçim bildirgemizde 101 projemiz bulunuyordu. Bizler bu 101 projelerin haricinde 22 proje daha yaparak sayıyı 122 projeye çıkardık. 122 projemizin şu anda 57 tanesini tamamlamış bulunuyoruz. İnşallah ilerleyen dönemlerde bu sayıyı daha aşağılara çekerek, bütün projelerimizi tamamlayacağız' diye konuştu.

'FABRİKAMIZ BU İLÇENİN LOKOMOTİFİ OLACAK'

En büyük yatırımı Niksar Ayvaz İşletmesine yaptıklarını belirten Başkan Özcan 'Ayvaz işletmemize iki yılda yaklaşık 6,5 milyon TL yatırım yaptık. Şu anda suyumuz piyasada rekabet edecek güçte. Bizim en değerli markamız olan Ayvaz Suyumuz için yatırımlarımız devam edecek. Şu anda çok sayıda sipariş aldık. Fabrikamız gece gündüz çalışıyor. Şu anda fabrikamızda 63 evladımız ve kardeşimiz çalışmaktadır. İnşallah fabrikamız bu ilçenin lokomotifi olacak' şeklinde konuştu.

'KENT PARK İLE KAPALI OTOPARK VE SEMT PAZARI PROJELERİ'

Kent Park ile Kapalı Otopark ve Semt Pazarı projeleri hakkında bilgiler veren Belediye Başkanı Özdilek Özcan şöyle devam etti: 'Kent Park projemizi ihaleye çıkardık. En kısa sürede yapımına başlanacak. Sosyal donatıları ile hemşehrilerimizin nefes alabileceği doğal bir alan olacak. Burada bulunan ağaçlara zarar vermeden bu projemizi gerçekleştireceğiz. Bir diğer projemiz olan Kapalı Otopark ve Semt Pazarımız şekillenmeye başladı. Metraj çalışmalarının ardından ilerleyen günlerde ihaleye çıkaracağız. Bu projemiz prestij bir çalışma olduğundan ince eleyip sık dokuyoruz.'

'HALKIMIZIN KARARI HER ŞEYDEN ÜSTÜNDÜR'

Yapılması planlanan Niksar Kent Otogarı hakkında bilgiler veren Başkan Özcan 'İlçemizin bir diğer prestij projelerinden olan Niksar Kent Otogarı projemiz için istişarelerimiz devam ediyor. Bu projemizi 2017 yılında gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Bu projemizi hangi bölgeye yapalım sorusunu halkımıza yönetiyoruz. Halkımız Niksar Kent Otogarı Projesini nereye isterlerse, oraya yapacağız. Halkımızın kararı her şeyden üstündür' açıklamasını yaptı.

'BELEDİYEMİZİN TOPLAM BORCU 21 MİLYON 681 BİN 145 TL'

Mali veriler hakkında Niksarlı vatandaşlara bilgiler veren Belediye Başkanı Özdilek Özcan açıklamasını şöyle tamamladı: 'Şeffaf belediyecilik anlayışı ile belediyemiz mali verilerini siz saygıdeğer hemşehrilerim ile paylaşıyorum. Bizler görevi devraldığımız zaman belediyemizin toplam borcu 20 milyon 782 bin 889 TL idi. 30 Mart 2015 tarihinde yani bir yıllık görev süremizin ardından borcumuz 23 milyon 101 bin 191 TL olarak şekillendi. Bugün itibari ile de belediyemiz toplam borcu 21 milyon 681 bin 145 TL'dir. Bu hizmet ölçüsü değildir. Maddiyat ile hizmet ölçülmez. Bu rakamlara karşılık iki yılda Niksar'a yapmış olduğumuz hizmetler 19 milyon 433 bin 838 TL'dir. Bunun içinde Ayvaz İşletmemize 6 milyon 500 bin TL, yol ve parke çalışmalarımıza 7 milyon 662 bin 710 TL, iş makineleri ve taşıt alımlarına 3 milyon 865 bin TL ve kamulaştırma bedeli olarak 1 milyon 406 bin 128 TL var.'

Yapılan bilgilendirmelerin ardından, 'İki Yılın Hesabı' programına katılım sağlayanlara teşekkür eden Belediye Başkanı Özdilek Özcan, programın sonunda vatandaşların sorularını cevapladı.