Türk Telekom'da Çalışanlar Derneği (TEBDER) Başkanı Hasan Yeşilyurt, taşeron olarak çalıştıkları Türk Telekom'da bazı sorunlar yaşadıklarını ifade etti. Firmaların değişmesiyle birlikte tazminat ve yıllık izin gibi haklarını kullanamadıklarını dile getiren Başkan Yeşilyurt, 4 senedir sorunu yetkililere ilettiklerini ancak hiçbir gelişme yaşanmadığını kaydetti.

PARA KESİLİYOR

Başkan Yeşilyurt, taşeron firma personeli olarak çalıştıkları Canik Türk Telekom Müdürlüğü'nde, taşeronlara özel kurdukları TEBDER ile birliğin, beraberliğin ve kardeşliğin pekişmesi için çalıştıklarını belirtti. Fakat bazı sıkıntılar yaşadıklarını kaydeden Yeşilyurt, 'Hem taşeron firmaların hem de Türk Telekom firmasının eksikleri, denetimsizliği, düşük maliyetli iş yaptırması bizleri çok zor durumda bırakıyor. Özellikle değişen firmalardan tazminat ve yıllık izinler gibi haklarımızı alamıyoruz. Her eleman işe alınırken, Türk Telekom'un taahhüt ettiği yemek paraları sonradan hiçbir açıklama yapılmadan kesiliyor' diye konuştu.

HİÇBİR SONUÇ ALINAMADI

Tazminatların takibini dernek olarak yaptıklarını dile getiren Başkan Yeşilyurt, yasal süreçleri başlattıklarını aktardı. Yeşilyurt, Karadeniz genelindeki yüzlerce kişinin tazminatlarının yasal takip süreçlerini dernek olarak üstlendiklerini ifade ederek, 'Yaklaşık 4 senedir bu konuları Türk Telekom yetkilileriyle konuşmamıza rağmen hiçbir sonuç alınamadı ve verilen sözlerin de hiçbiri yerine getirilmedi. Asıl işi yapan bizler, gün geçtikçe iş olarak ilerliyoruz fakat imkanlar ve haklar olarak geriliyoruz. TEBDER olarak sektör çalışanlarının her zaman yanında olacağız ve her zaman haklarını savunacağız' ifadelerini kullandı.

Zeynep Irmak ÖCAL