Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 24. dönem milletvekili Cemalettin Şimşek, OMÜ Hoşkadem Restoran'da basın mensupları ile bir araya geldi. Şimşek, partisinin olağanüstü kongreye gitmesi sürecindeki karşıt tutumu ve 16 Nisan'da 'hayır' cephesinde yer alması dolayısıyla MHP Samsun İl Disiplin Kurulu tarafından eylül ayı içerisinde kesin ihraç istemiyle hakkında soruşturma açıldığını, fakat buna herhangi bir savunma vermeyeceğini açıkladı.

HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRATTI

Partisinin olağanüstü kongre sürecindeki ve 16 Nisan Referandumundaki tavrını eleştiren Şimşek, "7 Haziran seçimleri sonrası ülkemizin emniyet sübabı olarak gördüğü Milliyetçi Hareket Partisi yönetimi, politika değişikliğine giderek seçmenlerini hayal kırıklığına uğratmıştır. Kasım 2015'te yapılan seçim sonuçlarını başarısızlık olarak gören ve partinin üst organını teşkil eden Genel Merkez delegeleri, siyasi partiler kanunu ve parti tüzüğüne uygun olarak yeterli imzanın çok üstünde imza ile olağanüstü kongre talebinde bulunmuşlardır. Genel Merkez hiçbir gerekçe göstermeksizin her türlü hukuksuzluğa başvurarak bu kongreyi yaptırmamıştır. Ben de buna karşı çıkmam dolayısıyla hakkımda soruşturma başlatılmıştır" dedi.

PARTİ YÖNETİMİ TUTARSIZ

Parti tüzüğüne aykırı hareket etmediğini belirten Şimşek, "16 Nisan referandumundaki oylama ile hür parlamenter sistemi ortadan kaldıran ve adına Cumhurbaşkanlığı denilen değişikliğe karşı çıkmış olmam, parti tüzüğünde açıkça ifade edilen 'MHP Parlamenter Sistemden yanadır' ibaresine aykırı olmadığı gibi tam bir uyumluluk göstermektedir. Parti yöneticilerinin birçok konuda olduğu gibi bu konudaki tutum ve davranışları da ölçüsüz ve tutarsızdır. Bu soruşturma ile ilgili savunma yapmayacağımı belirtmek isterim. Kendilerini partinin sahibi olarak görenler bizi parti dışına itiyorlar. Bundan önce olduğu gibi bir vatansever ve Türk Milliyetçisi olarak, bundan sonra da sorumluluk bilinci ile hareket edeceğimizden ve bu ülke için üzerimize düşen görevi yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmamalıdır " dedi.

AKŞENER, TOPLUMSAL TALEP

Meral Akşener'in kuracak olduğu yeni partiye katılıp katılmayacağı ile ilgili bir soruya Şimşek, "Hedefi iktidar olmayan siyasi partiler varlığını sürdüremez. Partinin başarısından da başarısızlığından da onu yönetenler sorumludur. MHP'ye gönül verenler de ondan iktidar ümit etmekteydi ve MHP yönetimi seçmenine bu umudu verememiştir. Ülkeyi tek adam rejiminden kurtarmak gerek. Siyasi çalışmalarımızı bunun üzerine yönlendirmeliyiz. Meral Akşener de, başlangıç safhasında bir umut ışığı veriyor. Topluma umut vaat eden, yolsuzluklar, haksızlıklar, hukuksuzluklar yolunda bir siyasi harekete kendi pozisyonumuzca destek vermemiz gerektiğine inanıyorum. Yeni bir hareket, toplumsal bir talepten doğuyor. Bu bir Meral Akşener hareketi değildir, toplumsal taleptir. Kurulacak partinin, toplumu kucaklayıcı bir yapıda örgütlenirse başarılı olacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Barış BUDANOĞLU